Imaginar grans figures de la ciència i pensar en Darwin, Einstein o Galileu és l’habitual. Però les dones també han protagonitzat i protagonitzen la història de la ciència i la tecnologia. Científiques, enginyeres, tecnòlogues o matemàtiques i el seu paper en la ciència i la tecnologia és el que recull l’exposició ‘Las chicas son guerreras’, una nova proposta del projecte de divulgació Ciudad Ciencia per a Llíria, que ha sigut dissenyada pel Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC.
L’exposició es podrà visitar en l‘edifici Multiusos fins al 16 de febrer, en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, i a les vesprades els dilluns, dimecres i dijous de 17.00 a 21.00 hores.
‘Las chicas son guerreras’ forma part del projecte Hypatia, una iniciativa finançada per la Comissió Europea que té com a objectiu fomentar el model STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, segons les seues sigles en anglés) posant en contacte a centres educatius, museus de ciències, instituts d’investigació i indústria amb experts en qüestions de gènere i adolescents.
A través d’il·lustracions actuals i un text pròxim, la mostra, dirigida especialment a públic adolescent, destaca el paper de les dones en l’avanç del coneixement científic, així com la importància que no existisca cap obstacle per a les xiques a l’hora de decidir la seua professió. A més, dona a conéixer el nom i el treball d’investigadores que actualment formen part del CSIC.
L’exposició compta amb un total de 25 arxius d’àudio com a complement a la informació recollida en cadascun dels panells. Els arxius es poden consultar i descarregar a través de la pàgina web de Ciudad Ciencia.
Esta activitat s’emmarca en Ciudad Ciencia, un projecte de divulgació científica que el CSIC duu a terme juntament amb municipis com Llíria, amb la finalitat que habitants de localitats de tota Espanya coneguen de primera mà l’actualitat científica i tecnològica.