LLETRES D’HORABAIXA: “UN PROGRAMA DE FORMACIÓ DE LA UNIVERSITAT A LLÍRIA“, per Josep Mª Jordán Galduf .
La Universitat de València ofereix un programa de formació (el programa anomenat Universitat i Societat) dirigit especialment a alumnes del municipi de Llíria i els pobles veïns. Està destinat a persones de 30 o més anys amb inquietud cultural i motivació per aprendre. Comença en octubre, i tots aquells interessats en participar en el programa han de formalitzar la seua inscripció fins al 27 de setembre (seguint les instruccions de l’Ajuntament de Llíria).
El programa Unisocietat vol impulsar el desig de formar-se les persones al llarg de la vida (més enllà de l’edat estudiantil i sense necessitat d’estudis previs). Cada curs es distribueix en dos quadrimestres, amb 2 assignatures centrals en cada quadrimestre (que s’impartiran dimecres de matí). A més, la formació es complementa amb 4 conferències de temàtica variada (que s’impartiran dijous de vesprada) i una sèrie d’eixides formatives (a llocs d’interés cultural) al llarg del curs.
El primer quadrimestre d’aquest programa comença a Llíria el 2 d’octubre, i tindrà dos mòduls d’ensenyament bàsics: “Música i emocions” (a càrrec de la professora Maria del Mar Bernabé), i “Història, geografia, art i patrimoni” (a càrrec dels professors Elvira Asensi i Juan Carlos Colomer). El segon quadrimestre s’estendrà fins a l’11 de juny, amb aquests dos mòduls: “Màgia i religió a l’antiga Roma” ( a càrrec del professors Miguel Requena i Llorenç Alapont), i “Història de la llengua i la literatura” (a càrrec del professor Santiago Vicente Llavata, que és també el coordinador general del programa).
Les quatre conferències (obertes al públic en general) estaran dedicades a l’Economia (el 10 d’octubre, a càrrec de J. M. Jordán), la Història (el 14 de novembre, a càrrec de Llorenç Alapont), l’Astronomia (el 6 de març, a càrrec de Vicent J. Martínez Garcia) i el Teatre (el 8 de maig, a càrrec d’Antoni Tordera). Mentrestant, les eixides formatives del programa es donaran a conéixer en començar el curs.
Només felicitar a la corporació Municipal per dur endavant aquesta interessant iniciativa formativa, i a la Universitat de València per respondre (amb els seus recursos docents i gran experiència educativa) a aquesta demanda i inquietud cultural existents a Llíria i la comarca. Un agraïment especial al professor Santiago Vicente que ha liderat aquest projecte d’Unisocietat per a Llíria, amb la voluntat de consolidar-lo i desenvolupar-lo encara més al llarg del temps. I una crida als ciutadans del poble i comarca per a què els qui estiguen interessats es matriculen i aprofiten aquesta bona oportunitat formativa.
En primer lloc saber on hi he de matricular-me.,segon Preu de matrícula,tercer les classes seran en valencià.
Bona vesprada, ací et deixem tots els detalls que publicarem fa unes setmanes: https://laveudelliria.com/obert-el-periode-dinscripcions-del-programa-educatiu-unisocietat-2024-2025/