Li demanem a Elvira Asensi Silvestre, Coordinadora de la Universitat Estacional de Llíria que ens conte què estan preparant per a la 3ª edició de la Universitat de Tardor. Este és el seu article:
3ª EDICIÓ – UNIVERSITAT DE TARDOR LLÍRIA
LLÍRIA, CIUTAT DE LA MÚSICA
La música com a instrument educatiu interdisciplinari
DIVENDRES 30 D’OCTUBRE
CENTRE MULTIUSOS
La Universitat de València presenta la tercera edició de la Universitat de Tardor de Llíria fruit de l’estreta col·laboració entre la Universitat de València i l’Ajuntament de Llíria, i amb el finançament de la Diputació de València.
En aquests moments d’incertesa, la Universitat de Tardor es consolida a Llíria com un punt de trobada de docents, professionals, estudiants, i ciutadans i ciutadanes de la localitat i el seu entorn proper. Una iniciativa gratuïta i oberta al públic en general que compta amb la participació de professorat de la Universitat de València i amb la d’especialistes locals que es centren en l’art musical tan present a Llíria. Amb el títol de “La música com a instrument educatiu interdisciplinari” s’abordaran durant la vesprada del 30 d’octubre les possibilitats educatives del fet musical a les escoles i als instituts de secundària. La professora Ana Botella, musicòloga i vicedegana d’Estudis de la Facultat de Magisteri serà qui modere el debat.
Pablo Marín, doctorand del departament de Didàctica de l’expressió musical, plàstica i corporal de la Facultat de Magisteri, ens proposa una “deconstrucció” de l’educació musical que es fa a les escoles i llança un repte per a mestres i per a aquells que estan en formació. Neus Adrià, professora de flauta de Llíria fa una proposta interdisciplinària per a l’ensenyament en Secundària, que barreja música i cultura clàssica. Tot, des d’una mirada creativa com a músic i filòloga.
Comptarem també amb la presència de la Catedràtica de Filosofia del Dret i Professora del Departament de Filosofía del Dret i Política, M. Ángeles Solanes Corella que impartirà una conferència sobre ètica i Drets Humans. La professora Solanes ha estat presidenta del Consejo para la Eliminación de la Discriminación Racial o Étnica (Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad. Secretaría de Estado de Igualdad). La conferència està patrocinada per l’Agència Valenciana Antifrau. A més de la Diputació enguany també patrocina Caixa Popular.
Com a cloenda es presentarà el videoclip “Llíria, city of music” del músic i mestre de Llíria Marcel·lí Garcia Peruga, realitzat per commemorar un any del nomenament de la nostra localitat com a Ciutat creativa de la música per la UNESCO.
L’actual pandèmia ha modificat la nostra quotidianitat, i la Universitat de València no ha estat aliena als canvis provocats per la situació sociosanitària, tanmateix té un ferm compromís amb el territori valencià i la transferència del coneixement. Així doncs, l’acte compte amb totes les mesures de seguretat pertinents, marcades tant per l’Ajuntament de Llíria com per la pròpia institució universitària. Caldrà que els assistents s’apunten en el següent enllaç i també es podrà seguir per streaming.
http://projeccio.uv.es:8080/ins/index.php?sid=28755&lang=ca
Us anime a tots, llirians i llirianes a acudir presencialment o a seguir en línia aquesta iniciativa que any rere any vol ser un retrobament amb la ciutadania del nostre poble per tal d’abordar el tema musical, del qual som ben coneixedors, des de les seues múltiples perspectives.
Us esperem!
Elvira Asensi Silvestre
Coordinadora de la Universitat Estacional de Llíria