El CEIP Sant Miquel de Llíria ha finalitzat el primer curs escolar amb el seu projecte Erasmus+: “Descobrim horitzons: mestres en expansió de coneixements per una escola més europea i plural”.
En què consisteix aquest projecte?
Al 2019 els docents del CEIP Sant Miquel van analitzar les seues necessitats com a centre i van decidir planificar i sol·licitar un projecte Eramus+ KA1 per a millorar la qualitat educativa que ofereixen als seus alumnes. Per tant, van establir uns objectius, i unes activitats i mobilitats docents per poder-los aconseguir.
Aquest curs escolar 2020-2021 han pogut iniciar el projecte, que durarà dos anys i han fet diverses activitats al centre. Al primer trimestre van celebrar un concurs al segon cicle, per crear la mascota Erasmus+ de l’escola i va eixir com a guanyador el dibuix dissenyat per l’alumna de 4t Mireia Tàrrega. Després els alumnes de primer cicle van triar el nom “Miquelet”, un llapis molt viatger que va descobrint-nos Europa i que acompanyarà als docents en les mobilitats formatives. Així doncs, amb aquest personatge, aquest curs els seus alumnes han descobert diferents països, cultures, dones i homes importants d’altres llocs, menjars típics, fins i tot danses!
Podeu veure el projecte a
http:// www.youtube.com/watch?v=jLIiWv5gfvU&t=52s
Durant aquest any, també van celebrar el Dia de la Dona amb un projecte eTwinning i entraren en contacte amb altres escoles de Polònia, Turquia i Gran Canària per descobrir en profunditat dones europees importants. Vídeo del projecte “Important European Women”
“Amb totes aquestes activitats que hem realitzat durant el curs volem afavorir el sentiment d’unitat europeu, així com una visió plural i multicultural de la realitat que vivim tant a l’escola com a Europa” comenta Amparo Fernández, la coordinadora Eramus+ del centre.
Per aconseguir els objectius d’este projecte finançat per la Unió Europea, el proper curs hi haurà 6 mobilitats docents que es repartiran en diferents destins. En primer lloc, a Florència, on mestres del centre descobriran mètodes d’aprenentatge com el Montessori, Reggio Emilia y altres enfocaments contemporanis de l’educació infantil. L’altre lloc on es farà una estada serà Croàcia on el docent que viatge observarà com introduir l’aprenentatge a través dels jocs, la gamificació i la tecnologia. També, tenim una estada programada a Finlàndia on prendrem nota sobre la gestió curricular, els espais escolars i els avanços educatius d’aquest país; i finalment dos docents milloraran la seua competència en llengua anglesa durant dues setmanes a Irlanda.
Totes aquestes formacions docents tindran un impacte directe i una aplicació en el procés ensenyament-aprenentatge dels alumnes del CEIP Sant Miquel. A més a més, el curs que ve es continuarà amb projectes eTwinning amb altres escoles per fomentar la creació de llaços i interaccions amb altres alumnes i escoles d’Europa.
“Tot açò és possible gràcies al claustre del CEIP Sant Miquel que està involucrat i motivat en aquest projecte, així com en la Comissió Erasmus+ del centre que organitza i planifica les activitats” menciona Angel Yuste, el director del centre.
Per més informació i seguiment del projecte, podeu consultar al següent enllaç del web del CEIP Sant Miquel de Llíria: