«Passarà» traspassa fronteres: Himne d’un cole de valència amb llenguatge de signes

La cançó de Marcel·lí Garcia ha traspassat fronteres, i amb eixa màgia que té la música com a llenguatge universal ha traspassat les fronteres del Camp de Túria i s’ha estés per diferents col·legis i racons de la comunitat Valenciana. A més, ha traspassat altres fronteres, les del llenguatge de les paraules i s’ha ampliat a Pictogrames i al llenguatge de signes.

Primer va nàixer la cançó «Passarà» de mans de Marcel·lí. Després va ser la proposta del vídeo amb totes les famílies de la Comarca. I després, quasi sense pretendre-ho ha continuat el seu camí esta cançó fóra de la Comarca i de les mans del seu compositor.

 

rbt

Marcel·lí Garcia ens explica com ha anat desenvolupant-se este projecte:

«Va ser molt emocionant quan divendres passat vaig rebre un mail d’una xica que li diuen Marta, on em contava la història del vídeo del Col·legi Ivaf Luis fortich.
Òbric el correu, i em trobe un missatge d’una xica que no conec, on m’escriu unes paraules d’agraïment per la meua cançó i em diu que han fet un vídeo amb els mestres del Centre per fer, allò per al que esta cançó estava creada. Animar a les persones, en este cas alumnat del seu Centre. Que el vídeo estava fet ja i que em volia avisar abans de publicar-ho. En este missatge estava el vídeo. Va ser molt bonic. A més, com al col·legi hi ha una part d’alumnat amb hipoacúsia, també afegir en el llenguatge de signes. Molt content de poder arribar a tanta gent. Gràcies Marta, gràcies a tot el Col·legi Ivaf«.

Este és el vídeo IVAF Luis Fortich i este el missatge d’agraïment que han compartit a les xarxes d’este cole de València:
«Los profesores del colegio público IVAF Luis Fortich de Valencia hemos hecho este vídeo para animar a nuestras familias y alumnos durante la cuarentena. En esta ocasión contamos con la colaboración de Josep por parte de la Federación de Sordos para ponerle al vídeo la traducción a LSEDamos las gracias también a Marcel·lí García por su idea y su canción «Passarà».I no són els únics. El CRA Alt Carraixet d’Olocau i Gatova també l’ha adaptat, ha fet un vídeo.

Però encara ha tingut més recorregut. Tots aquests vídeos relacionats amb el Món Educatiu han estat publicats a la web i app d’A punt. I el passat diumenge 12, a les 9:00, dins el programa La Colla a casa A punt ha emès el vídeo elaborat pels mestres del Cra Alt Carraixet.

Per concloure, Marcel·lí ens envia la següent reflexió d’agraïment a tots:
«Els vídeos han tingut tots el mateix objectiu, entretenir, motivar i animar a alumnes i famílies d’una manera creativa, constructiva i educativa alhora que servira per fer veure a través de la pantalla que tant l’alumnat com mestres estan ahí, com nosaltres, a casa, però amb ganes de compartir amb nosaltres música, imatge i somriures.
És aquest aspecte el que ha valorat A punt i el motiu pel qual està publicant estos vídeos.
Sabeu com es va assabentar de la proposta? Per este diari, gràcies de nou, La Veu de Llíria«.

Gràcies a tu, Marcel·lí i a tots per participar en estos vídeos.
Tots junts guanyarem¡

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here