Els ‘Hispanos’ jugaran a Llíria el seu primer encontre com a campions d’Europa a Llíria

El Pla de l’Arc de Llíria, seu d’algunes de les grans gestes de l’esport valencià, s’ha tornat a vestir de gala. I ho ha fet per a rebre a diversos grans mites de l’esport autòcton, que han apadrinat en un emotiu acte la presentació del Preolímpic Femení d’Handbol 2020, que disputaran les ‘Guerreras’ del 20 al 22 de març a Llíria.

 

  Així, l’entrenador que va ascendir al CB Llíria a l’ACB i actual responsable de L’Alqueria del València Básquet, Andreu Casadevall;  el subcampió d’Europa de bàsquet Nacho Rodilla; el subcampió del Món de motociclisme Héctor Faubel i les campiones del Món i d’Europa d’handbol, Natalia Morskova i Cristina Gómez, han aconseguit amb la seua presència que el Pavelló Pla de l’Arc tornara a sentir-se entre l’elit.

El president de la Real Federació Espanyola d’Handbol, Francesc V. Blázquez, no ha volgut faltar a una presentació en la qual ha agraït el gran esforç del municipi per a acollir el torneig, i ha anunciat que com a agraïment i homenatge a la localitat, els ‘Hispanos’ jugaran a Llíria el seu primer encontre com a campions d’Europa. La cita serà el pròxim 18 d’abril, davant Islàndia, al mateix Pavelló Pla de l’Arc. 

El dirigent federatiu ha reconegut “el treball realitzat per l’Ajuntament de Llíria per a esta cita que és una gran oportunitat perquè disfrute tota l’afició valenciana i done el seu suport a les Guerreres perquè aconseguisquen el que seria una merescuda classificació per a Tòquio”.   

 

Per això, com va anunciar l’amfitrió de l’acte, l’alcalde Manuel Civera, Llíria es prepara per a rebre en gran a les ‘Guerreras’ de Carlos Viver, l’objectiu de les quals serà classificar-se per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 davant Suècia, el Senegal i l’Argentina. 

 

“Per a la nostra ciutat és un cita històrica, com  ja va ocórrer en la Final Four femenina de bàsquet l’any 1993, que servix per a projectar Llíria al món, des de l’esport, un senya d’identitat de la societat edetana, i demostrar la nostra capacitat per a albergar estos esdeveniments com el Mundial de 2021 que també tindrem l’honor d’acollir”, ha manifestat Civera. 

 

La regidora d’Esports, Igualtat i Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, ha convidat a tota la ciutadania a disfrutar d’un esdeveniment internacional de primera magnitud “que ha suposat un esforç organitzatiu i de condicionament del Pla de l’Arc molt gran, però contribuirà a vertebrar la nostra societat a través d’este torneig i millorar les instal·lacions esportives per a l’esport base, que tindrà com a exemples a les ‘Guerreras’ i els valors d’igualtat i treball que transmeten”, a més d’anunciar que serà un esdeveniment sostenible en eixe compromís amb l’Agenda 2030.

En l’acte també ha estat present la Fundació Trinidad Alfonso, sempre al costat de l’esport valencià, representada en la figura d’Enric Carbonell, que ha assenyalat que per a la fundació “és un honor ajudar a poder portar este tipus d’esdeveniments de primer nivell a la Comunitat Valenciana”. 

 

Encara queden entrades disponibles per al torneig en www.marcaentradas.com

 

HORARIS DEL PREOLÍMPIC

DIVENDRES, 20 DE MARÇ

 

    18:15h. | Senegal – Argentina

    21:00h. | Espanya – Suècia

 

DISSABTE, 21 DE MARÇ

 

    18:00h. | Suècia – Argentina

    20:30h. | Espanya – Senegal

 

DIUMENGE, 22 DE MARÇ

 

    18:30h. | Argentina – Espanya

    21:00h. | Suècia – Senegal

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here