Es planten més de 800 arbres a Montejarque i en Carrasses

 

 L’Ajuntament de Llíria s’ha sumat un any més a la celebració del Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana amb la plantació d’arbres de diverses espècies autòctones. La Regidoria de Medi Ambient ha programat una sèrie d’actuacions, durant el mes de febrer, per a adherir-se a esta iniciativa i en la línia dels 17 objectius Desenvolupament Sostenible de l’ONU, en concret els que aposten per l’educació, l’acció pel clima i la protecció dels ecosistemes terrestres.

 

       Al voltant de 300 persones participaran en la plantació de més de 800 arbres, com a pins, carrasques, savines i altres espècies mediterrànies. Este matí ho han fet en un espai de la urbanització Montejarque, un grup de residents del centre de majors Savia, de l’Asociación de Amas de Casa Tyrius i alumnat de l’IES Laurona, en una activitat que també promou la col·laboració intergeneracional i la inclusió. Esta acció ha comptat amb el suport de les brigades de Jardins i Camins, així com del Taller d’Ocupació Labora.

       Igualment, estudiants de diferents centres educatius de la localitat es desplaçaran demà a una zona situada al Polígon de Carrasses per a continuar els treballs de plantació d’arbres.

       La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, que també ha assistit hui a l’activitat, ha volgut destacar que amb el Dia de l’Arbre “volem posar en valor la seua importància, tant dins com fora dels grans nuclis urbans, ja que actuen com a embornals de CO i ajuden a combatre el canvi climàtic. A més, una massa arbòria sana aporta incomptables beneficis en els ecosistemes”.

       “Este desenvolupament sostenible, del qual tota la societat ha d’estar sensibilitzada i en el qual volem educar als més joves, passa també inexorablement per la plantació de nous arbres i la conservació dels que ja tenim”, ha assenyalat l’edila.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here