El basquet Llíria i l’Associació PODEM creen el seu equip de «Campeones»

Les persones amb discapacitat de Llíria i la comarca del camp de Túria estan d’enhorabona. El darrer dissabte dia 21 es va celebrar la presentació de l’equip de basquet de persones amb discapacitat PODEM – Llíria.

L’equip s’ha integrat dins del club esportiu de basquet Llíria. L’objectiu del projecte és que les persones amb discapacitat puguen gaudir de l’esport, i de les instal·lacions del poble, en igualtat de condicions que la resta dels seus conciutadans.

Tot comença fa dos anys, quan l’associació PODEM, va crear un programa d’esport adaptat per a persones amb discapacitat. Enguany han pegat un pas endavant, per crear l’equip de basquet e incorpora-se a l’estructura del club esportiu de basquet Llíria. L’experiència ha sigut molt satisfactòria, i l’acollida per part del club molt bona, han fet sentir a l’equip com en casa des de el primer moment. També la seua implicació, en especial la de Vicent Faubel, el seu president, i de Manolo Mesa, l’entrenador de l’equip junt amb Manuel Medina, educador de l’associació PODEM.

La idea és que l’equip es consolide, i en la temporada vinent, jugar els campionats de bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual que és juguen a nivell autonòmic i nacional.

«Amb aquesta iniciativa hem aconseguit un dret fonamental reivindicat pel col·lectiu de persones amb discapacitat, que és la de la inclusió i la participació comunitària, i l’ús de les instal·lacions i espais públics, en igualtat de condicions que la resta de ciutadans. Gràcies de tot cor» manifesten David i Fani, coordinadors de la vivenda tutelada Casa Mussol on viuen els xicons.

Aquest projecte és fruit d’un acord de col·laboració signat entre Vicent Faubel, president del club esportiu de bàsquet Llíria, i  David León, president de l’associació de persones amb discapacitat de Llíria PODEM.

També des del club de Basquet Llíria s’ha remarcat la importància d’esta iniciativa, que han volgut donar suport des del primer moment que David León va anar a parlar amb Vicent Faubel. «Ens paregué un projecte molt integrador, i ple dels valors del club, superació, companyerisme, treball en equip. Estem encantats, s’ha obert una porta que fa més gran a este club» comenta ple d’emoció Vicent Faubel, President del club.

Tant el club de Basquet com l’Associació PODEM volen recalcar que «és un projecte obert, així que convidem a que se sumen més jugadors i jugadores, voluntaris i voluntaries, aficionats i aficionades que vinguen a animar-los, i a totes aquelles persones que vulguen fer de Llíria un poble més just i solidari».

«Volem agrair també als xicons i xicones amb discapacitat de l’equip, per l’esforç que fan tots els dies per millorar, per la valentia que demostren amb aquestes accions, i per les lliçons d’humilitat que ens donen, demostrant que pese a les grans dificultats de partida, lluiten tots els dies per tirar endavant» finalitza David León.
Redacció: Josema de Miguel León

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here