Homenatge a Pascual Gómez, en el 75 aniversari del primer equip del basquet Llíria

Als seus 90 anys, Pascual Gómez «Qualet» tornava a una canxa de basquet, i és que este dissabte va viure un dia molt especial: l’homenatge de l’afició del bàsquet de Llíria a qui és l’únic jugador viu d’aquell equip de fundadors del bàsquet al nostre poble. Fa 75 anys.

Pascual Gómez, «Qualet», amb el número 13 a la camiseta, era el base del primer equip que va tindre el bàsquet Llíria en 1945, any en què es va fundar el mític club de Llíria. 75 anys després la família del bàsquet va voler homenatjar a este veterà, únic jugador viu d’aquell mític primer equip del club fundat per José Maria Jordan, que juntament amb MelínMiguel PalaciosPepe Garcia, Nicasio Cantador, Pepe Puchol, José Cotanda, i  Pascual Gómez es varen convertir en llegenda.

Pascual Gómez és un clàssic del basquet edetà, quan ni el pavelló vell estava encara construït, i es jugava a la piscina.

L’equip va començar aquella temporada a jugar amb una camiseta blanca i roja, tal com li han pintat en el cartell a Pascual en este emotiu homenatge pel 75 aniversari.

 

 

Seria poc després de la fundació de l’equip,  quan es passà a l’equipatge tradicional negre-grog que ha caracteritzat als equips edetans. També l’estiu de 1948 varen començar a jugar en el mític pavelló vell, una de les pistes més aguerrides de tot el panorama del bàsquet des de la dècada dels 50 fins a mitjans dels 80, quan ens varen mudar al Pla de l’Arc.

Joventut i veterania es varen ajuntar en el Pavelló Pla de l’Arc este dissabte en la Presentació de tots els equips de base del Refitel Llíria. Una vesprada on la tradició i afició a este esport va emocionar al nombrós públic assistent. Un merescut homenatge que va fer recordar els nostres orígens com a club de bàsquet emèrit de tot l’estat espanyol i sobretot de la Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here