Festes de Nadal a Llíria: Concerts, Expojove, concurs de betlems i balcons, i Cavalcada de Reis

La programació d’activitats de les festes nadalenques a Llíria tindrà enguany un marcat accent musical i la seua presència als carrers. Així, l’agenda prevista contempla actuacions de grups de l’alumnat del Conservatori de Música de la localitat en diversos punts de la població. 

L’ampli i variat programa d’actes per a estes jornades està organitzat per les àrees de Festes i Cultura, Comerç, Ensenyaments Artístics i Joventut, amb la participació de la Federació del Comerç de Llíria amb el Tren del Comerç i l’Expojove.

El primer tinent d’alcalde i edil de Comerç, Joanma Miguel, ha destacat que enguany “volem reforçar la imatge d’una ciutat viva en la qual pots trobar de tot, tant en oferta d’oci com comercial, i en la qual la música té un paper fonamental i molt més ara que som Ciutat Creativa per la Unesco”.   

Una de les novetats que es presenta és el I Concurs de engalanament de balcons, façanes i aparadors comercials. “Amb esta iniciativa, volem involucrar, no sols al comerç, sinó a tota la ciutadania, per a oferir una imatge més atractiva de Llíria, que ens convide a passejar pels seus carrers i comprar a les seues botigues”, ha explicat el regidor. 

Les inscripcions per a participar en aquest certamen estan obertes fins al pròxim 12 de desembre i les bases es poden consultar en el tauler d’anuncis de la web municipal. Es concediran diversos premis en metàl·lics i en val de compra per al comerç federat. 

També s’ha convocat la XII edició del Concurs de Betlems de Llíria, les bases del qual també estan disponibles en lliria.es. Els guardons dels certàmens s’entregaran el 20 de desembre. 

L’agenda inclou els tradicionals concerts nadalencs de les societats musicals de Llíria i el XVI Festival de Corals Escolars “Cantem al Nadal”. Però a més, entre altres grans actuacions, s’ha organitzat un concert d’Any Nou molt especial amb la participació de les bandes juvenils de la Unió Musical i la Primitiva, acompanyades per la Coral de l’ONCE i cors dels centres educatius del municipi. En la jornada prèvia, també actuarà la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i la València Camerata, igual que el 6 de desembre la Perico Sambeat Flamenco Big band.

Activitats infantils

Com és habitual, la programació reunix moltes activitats per als xiquets i xiquetes, amb la Cavalcada de Reyes, i l’entrega de les cartes als seus patges el 3 de gener, la visita del Pare Noel el 23 de desembre per a recollir les seues cartes, o la 4a edició de Expojove el dia 27.

Finalment, esta programació compta també amb la seua vessant més solidària, en la carrera de la Sant Silvestre, el 26 de desembre,  i el concert del Cor, Orquestra i Banda del Conservatori de Llíria la vesprada del dia 20.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here