Noves rutes d’arreplega en urbanitzacions i sancions de 3000 euros per acabar amb els abocadors il·legals

L’Ajuntament de Llíria ha posat en marxa una campanya especial de vigilància per evitar la creació d’abocadors incontrolats. 

La regidora de Gestió de Residus Mª Cruz García ha lamentat que estes conductes incíviques, “a més de la mala imatge que donen en la població i les molèsties que causen, suposen un important gasto extra per a les arques municipals”.

 Al mes d’agost ja es va haver de fer una campanya especial de neteja d’abocadors incontrolats que va tindre un sobrecost de 6.000 euros per als veïns de Llíria, i dos mesos després s’ha hagut de fer una segona actuació d’emergència en diferents punts del terme municipal”. 

A més, ha volgut deixar clar que “les plataformes i els cartells que indiquen la ubicació d’un punt net no són ecoparcs mòbils, per tant, les persones usuàries que no facen un bon ús d’estos espais poden ser sancionades amb multes fins a 3.000 euros”.

Per això, també recorda que hi ha diversos servicis per a dipositar les restes de poda, trastos i efectes vells, i l’ecoparc situat al polígon de Rascanya que obri de dilluns a dissabte de 08.00 a 20.00 hores. 

 Noves rutes d’arreplega en urbanitzacions

Igualment, la regidora Mª Cruz García ha informat que el servici d’arreplega de poda i trastos en urbanitzacions “es realitzarà un únic dia en cada zona per optimitzar-lo i millorar la prestació als usuaris”. El servici ha quedat dividit en cinc àrees:

  

RUTA 1

Dia: dilluns

Urbanitzacions: el Regalon, la Sima, l’Alt de Botigueta, Safareig, la Canyada de Cofites, el Secanet.

 

RUTA2

Dia: dimarts

Urbanitzacions: la Maimona, el Corral d’Albert, Verger de Sant Miquel, Jardí de Lauro, el Corral de la Marquesa, Formidables, Puig-i-lis, Oasi de Sant Vicent, Sant Vicent, el Caramello, la Casa Canyada.

 

RUTA 3 

Dia: dimecres

Urbanitzacions: Sant Gerard, la Clotxa del Cossi, Montejarque, Vall de Llíria, la Canyada de Tello, Edeta, la Xelvaneta, Gelardo, Montblanc, Colònia El Romeral.

 

RUTA 4

Dia: dijous

Urbanitzacions: La Buitrera, la Volta, les Travesses, Paralujo, Montecollado, Sant Miquel, Montaragó, Montcati, Bonaire i Carabassí, la Canyada del Sergent.

 

RUTA 5

Dia: divendres

Urbanitzacions: Colladico de los Perros, el Cabeço de l’Àguila, Camp Llíria, la Foia de Marco, la Mont-ravana, la Joliesa, el Pedrer, la Basseta del Vaquero, el Palmeral, la Lloma Roja, Els Arcs, Pitillo 50, el Corral de Pija, el Pla de Calbo, Edeta.

 

En el cas de la les següents urbanitzacions, la recollida només de trastos es realitza els dimecres igual que al nucli urbà: Edeta, Vall de Llíria, Gelardo, la Clotxa del Cossi, Sant Gerard, Montejarque, Jardí de Lauro, Puig-i-lis, la Sima i Verger de Sant Miquel. 

 

D’altra banda, convé recordar les normes en els servicis gratuïts d’arreplega de trastos i poda. Quant al primer, es pot avisar perquè se’n faça la prestació telefonant al 962798282 i només es permet deixar un màxim de 4 voluminosos per vivenda en cada servici.

 

Per a l’arreplega de la poda cal tindre en compte estes directrius:

– L’horari per a dipositar la poda, els trastos i els mobles serà entre les 20.00 h del dia anterior a l’arreplega i les 8.00h del dia establit.

– S’ha de dipositar a la porta del domicili en bosses o fardells que no excedisquen els 10k i que siguen inferiors a 1 metre de llarg. 

– El màxim setmanal és de 50k per vivenda.

– Per a quantitats majors fins als 200k/dia cal portar-ho a l’Ecoparc.

– L’incompliment d’estes normes implicarà l’adopció de mesures sancionadores.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here