El Betlem de Miquel Alcocer, en el Palau del Marqués de Dos Aigües

A partir de dimarts 26 de novembre tots els visitants del Palau del Marqués de Dosaigües en València podran admirar, a més de les obres que alberga del Museu nacional de ceràmica i arts sumptuàries «González Martí, l’obra del mestre betlemista de Llíria, Miquel Alcocer. I és que, ha estat triat per exposar un diorama de «La Huida de Egipto» que va fer Alcocer pel betlem de l’any passat a la Parròquia de l’Assumpció de Llíria i que ha estat elegit també perquè es quede una rèplica al Museu de betlems més gran del món.

 Els anys 90, Miquel Alcocer es va apuntar a l’Associació de betlemistes de València, i és Mestre de dita associació des de 1997. Per aquella època va començar a crear els diorames: escenes bíbliques en tres dimensions i com ell conta es va enamorar d’esta forma de treballar. «No sabia que un betlem es podia representar una manera tridimensional» confessava Miguel a una entrevista de La Veu de Llíria.

Uns anys després i molta feina després que sol realitzar en ple mes d’agost al seu taller, Miguel Alcocer ha aconseguit que el seu diorame a més del Palau del Marqués de dos Aigües, estiguen en una rèplica en Mollina, Màlaga, en el Museu de Betllems més gran del món, i on es pot admirar el temple d’Egipte que va realitzar Miquel Alcocer l’any passat a la Parroquia de l’Assumpció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here