El CEIP Sant Vicent representa a Espanya a un congrés en Brussel·les

Amparo Cortes Merenciano

Els passats dies 11 i 12 de novembre la Comunitat Educativa CEIP Sant Vicent Ferrer de Llíria, va estar a Brussel·les representant a Espanya al congrés «Supporting Key Competences Development: Learning Approaches and Environments in School Education», «Suport al desenvolupament de competències clau: enfocaments i entorns d’aprenentatge en l’educació escolar». Allí s’exposaren i es varen debatre exemples d’aquests enfocaments i entorns d’ensenyament, incloent-hi aprenentatge basat en projectes, aprenentatge transversal o aprenentatge en col·laboració amb voluntariat o actors externs, amb l’objectiu de tenir un conjunt d’accions polítiques concretes, adaptables a nivell nacional, que poder introduir a les escoles de tota Europa. 

La cap d’estudis, Amparo Cortés Merenciano, va presentar el projecte educatiu del Sant Vicent Ferrer i va descriure com es pretén trencar la dualitat entre escola i societat, a més a més de superar el fracàs escolar i millorar la convivència. També va tindre l’oportunitat d’explicar com el centre treballa amb un banc de voluntariat: familiars, estudiant de diferents universitats, amics i amigues així com professorat jubilat que participa en les classes. D’aquesta manera, l’alumnat es divideix en grups interactius, en els quals participen les famílies i aprenen a dialogar, i també realitzen tertúlies literàries. Un projecte educatiu emmarcat dins del programa INCLUD-ED que va començar en 2012 de la mà de la directora Inés T. Tomás Agustí.

El congrés va reunir responsables polítics i parts implicades en la preparació i implementació de polítiques i reformes educatives com: Themis Christophidou (Director General de la Comissió Europea per l’Educació, Joventut, Esport i Cultura), Tiina Silander (Departament d’Educació Superior i Política de Ciències i Educació Secundària General del Ministeri d’Educació, Finlàndia) Harold Hislop (Cap d’Inspectors del Departament d’Educació, Irlanda), Lidija Kralj (Ministra adjunta, Croacia) o Margit Timakov (Cap de l’associació de professors d’Estònia).

rbt

Un dels principals objectius de la Unió Europea és la igualtat d’oportunitats a l’hora de rebre una educació de qualitat que siga el motor de desenvolupament personal, de creixement econòmic, de cohesió social, d’investigació i d’innovació. És per això que la política de la UE en el camp de l’educació i formació està dissenyada per a donar suport als estats membres i per ajudar a afrontar reptes comuns. El CEIP Sant Vicent Ferrer agraeix l’oportunitat que la UE ens ha oferit ja que ha estat una experiència molt enriquidora per nosaltres i la resta d’assistents.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here