L’Eliana posa en marxa la planta desnitrificadora

La planta desnitrificadora de l’Eliana, executada per Acuamed en col·laboració amb l’Ajuntament, ha entrat en funcionament en proves. Des d’aquesta mateixa setmana, l’aigua que arriba a totes les llars, comerços i edificis públics del municipi tindrà la qualitat òptima per al consum, acabant així amb el problema històric d’excés de nitrats.

 

La construcció d’una planta per a la reducció de nitrats a través d’un sistema de electrodiálisis reversible, pionera en la Comunitat Valenciana, és la millor solució gràcies al seu menor consum energètic i l’elevada capacitat de tractament. Es tracta d’una tecnologia de membranes avançada que utilitza el moviment dels ions per a reduir el contingut de sals en l’aigua. La planta de l’Eliana disposa de dos mòduls de tractament amb 7 línies de dues etapes, capaç de produir un volum d’aigua producte de 11.000 m3/dia.

 

Aquesta instal·lació contribuirà al desenvolupament de diferents iniciatives municipals destinades a optimitzar el consum d’aigua potable. Entre elles, la implantació d’una doble xarxa, una per a aigua potable, apta per a consum humà, i una per a altres usos com ara el reg de parcs i jardins aprofitant part de l’aigua sobrant del procés de desnitrificació.

 

L’empresa concessionària del servei, Hidraqua, ha estat treballant en la nova configuració de la xarxa de proveïment i espera ara rebre per part de Conselleria de Sanitat la supressió de les restriccions que fins ara s’establien per a determinats usos de l’aigua. Aquesta nova situació serà comunicada immediatament a tota la població per carta i altres vies. 

 

La posada en marxa de la planta desnitrificadora suposa una important fita per al govern municipal, procurant solució a una de les qüestions més importants del municipi. L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha mostrat la seua satisfacció i ha celebrat aquest esdeveniment “És un dia per a recordar a totes les persones que han treballat intensament en aquest projecte, des de les associacions de veïns fins a l’anterior alcalde, Jose María Ángel, i totes les corporacions i tècnics que han ajudat a tirar avant aquest projecte”. A més, Torrent ha posat en valor que “l’Eliana és un municipi d’avantguarda i innovador, exemple per a altres localitats i ara hem fet un pas de gegant en la política hídrica. L’aigua és un bé preuat que hem de cuidar amb extremada precisió

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here