4 novembre arranca la Campanya de Vacunació de la grip al centre de salut de Llíria

Arranca la campanya de vacunació contra la grip. Trini Falomir, del centre de salut de Llíria escriu este interessant article sobre per què vacunar-se i dades d’interès sobre esta malaltia. I és que dilluns, al Centre de salut de Llíria el dia 4 de Novenbre de 2019 comença la campanya de Vacunació fins al 31 de gener de 2020.

 

Que és la grip?

 

La grip és una malaltia respiratòria infecciosa aguda produïda pel virus de la grip. Una de les característiques més importants d’aquesta malaltia és la seua elevada capacitat de transmissió d’una persona a una altra.

 

La grip es presenta generalment en els mesos d’hivern (de novembre a març) i en forma d’epidèmia.

 

Els virus gripals tenen una gran capacitat per a patir variacions el que implica que cada temporada apareguen nous virus gripals per als quals l’ésser humà no té protecció. Per aquest motiu la vacuna ha d’actualitzar-se cada any.

 

Quins símptomes produeix?

Es caracteritza per l’aparició dels següents símptomes: començament brusc amb esgarrifances i febre acompanyats de mal de cap, dolors musculars i articulars generalitzats, cansament, malestar general, congestió nasal, mal de gola i tos seca.

És una malaltia greu?

La major part de les persones que pateixen la grip es recupera en menys d’una setmana sense necessitat de tractament o cura hospitalària. No obstant això, a vegades, la grip pot complicar-se i produir bronquitis o pneumònia bacteriana, com a complicacions més freqüents. Aquestes complicacions poden ser especialment greus en persones d’alt risc com els ancians o les persones que tenen una malaltia crònica com a diabetis, afeccions cardíaques i malalties respiratòries.

 

Com es transmet?

 

La transmissió es produeix d’una persona malalta a una sana, fonamentalment per via aèria a través de les gotetes que s’eliminen en parlar, tossir o esternudar. També pot transmetre’s per contacte directe, és a dir, en tocar superfícies contaminades pel virus com per exemple, la mà un malalt i posteriorment portar-se la mà a la boca o al nas.

 

Les persones malaltes són capaces de transmetre la grip des d’un dia abans del començament dels símptomes fins a uns 3 a 7 dies després del començament d’aquests. Els xiquets la poden transmetre fins i tot més temps.

 

Es pot previndre la grip?

 

L’ÚNICA mesura eficaç per a previndre la grip és la VACUNACIÓ. La vacuna protegeix de la grip que circula aqueix any, NO protegeix d’altres malalties víriques com el refredat comú (catarro) etc..

Al Centre de salut de Llíria el dia 4 de Novenbre de 2019 comença la campanya de Vacunació fins al 31 de gener de 2020.

La campanya va dirigida :a persones majors de 65 anys, persones de 6 mesos a 65 anys amb malaties cròniques, dones embarasades i treballadors de serveis especials.

Es pot agafar la cita

– Per l’aplicació de internet  www.san.gva..es  amb la vostra infermera o el vostre infermer.

– Acudint al servei de citació del Centre de Salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here