L’Eliana: Nit dels Ànimes

L’Eliana es prepara per a celebrar la Nit dels Ànimes, una festivitat que posa el focus en les llegendes, monstres i éssers fantàstics valencians, per a recuperar una tradició que existeix en el nostre territori des de fa dècades, i impulsar la nostra cultura.

Així doncs, les Regidories de Biblioteques, Joventut i Cultura Festiva han programat diverses activitats dirigides als xiquets/as i joves del municipi. Els actes començaran el dimecres 23 d’octubre a les 17:30 a la Biblioteca amb la primera sessió d’un taller gratuït de confecció de disfresses de monstres tradicionals valencians. Aquest taller estarà conduït per alumnes de l’Escola de Disseny de València (ESAD), i està dirigit a joves i adults que confeccionaran disfresses per a xiquets i xiquetes. El material serà aportat per la Regidoria de Joventut i els participants  podran triar entre tres disfresses: Bruixa, Home dels Nassos i Dimoni. També es comptarà amb voluntaris que aconsellaran per a la confecció d’altres disfresses, com Bubota (fantasma), o l’Home del Sac. Hi haurà una segona sessió d’aquest taller el 30 d’octubre a la mateixa hora.

El divendres 25 hi haurà un torneig del joc de taula valencià “La Fallera Calavera”, i que tindrà lloc a les 16.30 a la Biblioteca Municipal amb la presència d’Enric Aguilar, creador del joc. Per a participar cal inscriure’s prèviament en el següent formulari: https://forms.gle/VTaPmVtnGoH5WziE8

Finalment el dia 31 d’octubre se celebrarà pròpiament la Nit dels Ànimes amb diverses activitats, començant a les 17.30h amb un contacontes a la Plaça del País Valencià, “La Maria no té por”, amb Eva Andujar, i tallers i activitats diverses relacionades amb la Nit dels Ànimes. Aquestes activitats estan organitzades per la Regidoria de Promoció Lingüística. A les 19.30h començarà la cercavila de disfresses pel centre del municipi, en col·laboració amb diverses entitats festeres. Podran participar totes les xiquetes i xiquets disfressats que ho desitgen, eixint de la Plaça del País Valencià. Ja per a acabar, a partir de les 20.00 s’obrirà el passatge del Bunyoler del Terror de la Falla Josep Antoni, Puríssima i Major en la seua ubicació habitual, el carrer Major 35.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here