La Biblioteca distingida en la tercera edició del Premio REBIUN pel projecte «Biblioteca fàcil»

La Comissió d’Avaluació del III Premio REBIUN ha atorgat un accèssit a la Xarxa Pública Municipal de Biblioteques de Llíria pel programa “Biblioteca fàcil”. A la convocatòria es van presentar un total de 17 projectes impulsats per 16 institucions. “Te haré de la vida un cuento” promogut per la Biblioteca Municipal ‘Pedro de Lorenzo’ de Soto del Real (Madrid) va resultar guanyador en esta edició, mentre que “Cajas de la fantasía” de la Biblioteca Municipal Sanlúcar de Barrameda (Cadis) també va ser reconeguda amb un altre accèssit.

El Premio REBIUN, promogut per l’associació Crue Universidades Españolas, està destinat a donar reconeixement i visibilitat a projectes i experiències qualificables de bones pràctiques dutes a terme per altres biblioteques espanyoles no universitàries, així com per organismes relacionats tals com col·legis professionals, associacions i institucions bibliotecàries. El lliurament d’estos guardons es realitzarà durant el transcurs de la XXVII Assemblea que Crue-Red de Bibliotecas REBIUN que se celebrarà del 13 al 15 de novembre en la Universidad de Granada.

El projecte “Biblioteca fàcil” està dirigit especialment als col·lectius més vulnerables i pretén convertir a la Xarxa Pública Municipal de Biblioteques de Llíria en un espai de trobada per a la ciutadania i en un centre de referència d’accés lliure i democràtic a la informació. Per a això, col·labora amb el Centre Ocupacional “El Prat”, els usuaris del qual tenen diferents graus de discapacitat psíquica; amb l’Associació Pentagrama, formada per persones implicades en la integració de persones amb malalties mentals; amb els tallers municipals de Memòria i Alzheimer així com amb l’alumnat de Primària i Secundària dels centres educatius de la localitat. Entre les accions realitzades, s’inclouen visites a la biblioteca, activitats de conta contes o clubs de lectura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here