III Marxa de la salut mental reuneix a més de 700 persones per la inclusió

 El municipi de Llíria ha inaugurat hui la Setmana de la Salut Mental 2019 amb la III Marxa per la Salut Mental, que ha comptat amb la participació de més 700 persones entre integrants de col·lectius que patixen estes malalties, familiars i escolars dels centres educatius de la localitat.

La marxa pretén servir per a visibilitzar la realitat dels pacients i les seues famílies i conscienciar així a la ciutadania. Els participants d’esta I Marxa per la Salut Mental s’han concentrat en la Plaça Partidors al voltant de les 11 hores, quan han començat la marxa precedits per una batucada. Han recorregut amb balls i molta diversió el recorregut fins al pavelló Pla de l’Arc. 

En la instal·lació esportiva, l’Associació Pentagrama ha entregat el premi Vàlua al millor disseny de la mascota de la campanya. A més, la Federació del Comerç de Llíria han fet un sorteig de regals entre les persones participants i s’ha repartit a tots els escolars una cantimplora de record per a fomentar també la reducció de l’ús d’envasos de plàstic. La jornada ha comptat igualment amb una exhibició de l’Escola de Dansa.  

A l’activitat, celebrada en el Dia Mundial de la Salut Mental, també s’han sumat, entre altres autoritats, l’alcalde Manolo Civera, la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental de la Generalitat, Ana María Hernández, i la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui. 

El programa d’activitats de la Setmana de la Salut Mental 2019, “Sembrant inclusió, recollint il·lusió”, es desenvoluparà fins al pròxim 18 d’octubre amb la finalitat de sensibilitzar a la societat i promoure la integració social de les persones que patixen estes malalties.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here