A Llíria, la nit va ser violeta

A LLIRIA, LA NIT VA SER VIOLETA

Convocada per l’associació ELLES DONES, ahir a les 20:30 va donar començament la concentració que ha tenyit de violeta carrers de ciutats i pobles d’Espanya contra la violència masclista.

La idea va sorgir a Alacant, des de la seua Plataforma Feminista, i el motiu que aquest «ha estat un estiu de barbàrie i no entenem la normalització d’aquestes dades, que ningú faci res. I enfront de la barbàrie, feminisme». L’èxit de la convocatòria del 20S s’aprecia en la repercussió massiva que ha tingut a tot Espanya, però també en què, fins i tot, ha traspassat les fronteres i, ciutats com París o diverses ciutats argentines i colombianes, s’han adherit a la convocatòria, demostrant amb això el caràcter internacional del feminisme i que la sororitat entre les dones no té fronteres. Com tampoc les té la lluita contra les violències masclistes.

A aquesta convocatòria s’ha arribat perquè les dades no poden ser més alarmant i bàrbars: 42 dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament de 2019, les dues últimes aquesta mateixa setmana, les dues davant dels seus fills, una xifra que s’incrementa amb les dones que no comptaran en les estadístiques oficials per no ser cònjuges ni excònjuges dels seus assassins, com és el cas de les altres dues dones assassinades aquesta mateixa setmana a Valga (Pontevedra), sense oblidar que des que van començar a comptabilitzar aquest tipus de crims, el 2003, van 1017 dones assassinades i que en aquest temps, 263 menors s’han quedat orfes, i a tot això se li ha de sumar les agressions sexuals i les violacions, que cada vegada es fan més visibles, tot i que encara queden casos que es desconeixen, que s’oculten i no sumen a l’estadística.

I no les oblidem, per això les 42 dones assassinades en el que va d’any, han presidit la concentració representades pels 42 ciris que, a l’inici de l’acte, han estat pujats a l’escenari per altres tantes dones i homes, mentre sonava l’adaptació al violoncel que va popularitzar Pau Casals, el Cant dels Ocells, interpretat per Rocio Cintero. A continuació Reme Tordera, presidenta de Elles Dones, associació convocant de la concentració, s’ha llegit el manifest d’emergència feminista i, després d’un minut de silenci s’ha donat pas a una altra interpretació musical de la nostra chellista, Greu de la Suite a l’Estil Antic de Gaspar Cassadó, que ha servit per finalitzar l’acte.

El nostre agraïment a l’Ajuntament de Llíria per la seva col·laboració en el desenvolupament de l’acte, el nostre agraïment també a PSPV-PSOE, PP, COMPROMÍS-MOVE, Aplec Camp de Túria, UGT i CCOO per la seva adhesió i presència a la nit violeta de Llíria, a Rocio Cintero per la seua desinteressada col·laboració i, per descomptat el nostre major agraïment a totes les persones que han participat en la concentració, dones, homes, xiquets i xiquetes.

ENTRE TOTES I TOTS HEM ACONSEGUIT QUE EL #20S, A LLÍRIA, LA NIT HAJA SIGUT VIOLETA PERQUÈ «DAVANT DE LA BARBÀRIE, ENFRONT DE LA FOSCOR, DAVANT LA POR, LA INTIMIDACIÓ, ENFRONT DE TOT EL QUE ENS HAN ARRAVATAT, LLUM VIOLETA» .

Fina Pérez, Elles Dones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here