Dia Gran del Remei: Un emocionant trasllat i la solemne processó tanquen les Festes

J. Manuel Gimeno

El dia gran dels Remedians va començar el matí de diumenge amb la desfilada de moros i cristians que és l’antesala un dels actes més emotius, el Trasllat.

A les 11,30 estaven citats en la porta de l’església del Remei, pel tradicional Trasllat de la Mare de déu a l’Assumpció juntament amb la Santíssima Trinitat i Sant Joan de Mata  amb els gegants del Remei.

La Majoralia i Clavaria 2019, que ha portat el pes de totes les festes d’enguany, encapçalades per  Susi Veses i Lluís Blanch, anaven precedint a la Verge.

 

Darrere d’elles, la imatge de la Verge del Remei al grit de «guapa guapa» o «visca la Mare dels remedians«, entre flors i música ha desfilat en el tradicional trasllat, deixant imatges com aquesta de Jose Manuel Gimeno.

En la porta de l’església, el ball dels Gegants abans de l’etrada de la verge, i de la Misa Major.

J. Manuel Gimeno

Després de la Missa, arrancava la triomfal entrada de comparses amb els Moros i Cristians que va acavar amb l’espectacular Mascletà de la pirotècnia Gironina.

Ja a la vesprada, la solemne processó de la Mare de déu del Remei.

J. Manuel Gimeno

Una processó que ha tancat el dia gran de tots els remedians entre la devoció i l’afecte a la Mare de déu, i els tradicionals cabuts, castellets, gegants i angelets.

 

Gràcies a Jose Manuel Gimeno Civera, incansable fotògraf de les Festes de Llíria per col·laborar amb La Veu de Llíria aportant les seues increïbles fotos.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here