La conselleria ultima el projecte de col·lectors a les urbanitzacions de Llíria

«Al 1992 es va redactar un estudi de col·lectors per a les urbanitzacions de l’entorn de Sant Vicent, que comprén un total de 41 nuclis de població, i que segons el PGOU de 2006, es correspon amb les unitats d’execució de sòl urbà residencial extensiu d’esta zona, on era més urgent la problemàtica dels abocaments d’aigües residuals domèstiques. Això va derivar en la redacció de diversos projectes i l’execució d’obres en diferents fases en diversos ramals de clavegueram” explica la regidora d’urbanisme, Mari cruz García.

D’esta xarxa de col·lectors, només falta per a executar un últim tram, que correspon a la subfase 3a B, un projecte que ja es troba redactat i al qual cal afegir unes modificacions per motius arqueològics, i per al qual hi ha prevista una inversió d’al voltant de 1,5 milions d’euros.

Per resoldre este tema la regidora d’Urbanitzacions de Llíria, Mª Cruz García, acompanyada pels edils del Govern local, Joanma León i Paco García, s’han reunit amb la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, per a conéixer en quin tràmit del procés es troba la redacció del projecte de la xarxa de col·lectors generals que hi ha prevista per a tot l’entorn d’urbanitzacions situades al voltant del Parc de Sant Vicent.

Implantació clavegueram en urbanitzacions

Des que es van construir els col·lectors generals, diverses urbanitzacions s’han enganxat a esta xarxa, i han deixat així d’abocar les aigües residuals a fosses sèptiques o depuradores, com per exemple els nuclis de Vall de Llíria, Montejarque, Edeta, Xelardo, Puig i Lis, Jardín de Lauro i Verger de Sant Miquel.

“Des de la Regidoria d’Urbanitzacions s’està treballant actualment en un pla d’implantació del servici de clavegueram en noves zones de l’entorn de Sant Vicent, per al que és necessari que este últim ramal de la subfase 3a B estiga conclòs”, ha explicat Mª Cruz García. 

La previsió de la Conseleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica és que la redacció puga estar conclosa a la fi d’este 2019 i així l’Ajuntament conjuntament amb l’Administració autonòmica, puga planificar el desenvolupament de la implantació de noves connexions de clavegueram a la xarxa pública de Llíria.

 

Un problema no resolt que ja va explicar rafa Solaz al seu article en La veu de Llíria: Rafa Solaz: Les urbanitzacions, una qüestió a resoldre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here