Xina s’obri a la música de Llíria

Un grup de músics de Llíria, encapçalats per Carles Subiela, promotor d’estes relacions entre la xina i Llíria, i l’exdirector del Conservatori de Llíria, Pepe Alcaide, han viatjat a este gegant oriental que s’ha quedat captivat davant el potencial musical de la nostra regió. Un viatge ple de concerts, classes i reunions de germanor que ens conten en primera persona des de Pinggu.

«Estem a la ciutat de Pinggu, agermanada amb Llíria. Hem vingut un grup de músics valencians encapçalats per Vicent Balaguer (Violí, viola, guitarra, piano, percussió) i un rus (Dimitri Tsirin, violoncel). Hem estat Impartint classes a alumnat xinés, alguns alumnes en gener ja vingugueren a Llíria. I al gener proper volen tornar. Estem fent cada dia un concert, alumnes i professors» ens explica carles Subiela.

«També ha estat ací el Quintet de Metalls Strombor liderat per Jose Alcaide, amb el cornetista Dani de Baza. Concerts espectaculars. La presència valenciana s’eixampla amb Joan Castelló i David Moliner al Festival de Jinbao a Baodi, província de Tianjin. En conjunt, tres expedicions, tres propostes musicals, tres ambaixades per a enaltir el bon nom de la música i els músics valencians, ampliar vies de cooperació (com la captació d’alumnat per a ESMAR) i consolidar llaços d’amistat en bé de la concòrdia entre les persones i els pobles».

«Hui hem sopat amb les màximes autoritats del districte de Pinggu. Molt i molt bé» ens comenta de les activitats «extra» que estan portant a terme en esta gira.

«L’octubre del 2020 celebren ací el Congrés Mundial d’Oci. Hem acordat la presència de Llíria en l’apartat d’Oci i Música. A través de ponències d’estudiosos (Pau Alcocer, Elvira Asensi…) i agrupacions musicals, preferiblement una Orquestra Simfònica» conta orgullós de com s’està desenvolupant este intercanvi. I és que esta relació Xina-Llíria ja està consolidada, després dels viatges d’una expedició de musics i autoritats de Pinggu a Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here