S’investiga la mort d’un veí de Llíria després d’una actuació policial

A les 11 de la nit de diumenge, després de dies a l’UCI en paràlisis cerebral, ha mort «Josico» a l’Hospital de Llíria. Ara, segons ha informat Las Provincias, la Guàrdia Civil i un jutjat investigarà si la causa de la mort d’este veí de Llíria, té a vore en la intervenció policial de dimarts on es va aplicar una descàrrega elèctrica amb una pistola tasser per tractar de reduir a este vell conegut de la policia per diversos altercats al municipi o si va ser a causa de la droga que va provocar una fallida multiorgànica. Farà falta l’autòpsia que determine la causa de la mort.

Es tracta de J.L.M.S de 41 anys, més conegut per Josico, de la família de «los Meloneros», amb antecedents múltiples pel seu consum d’estupefaents i incidents continuats. L’últim va ser dimarts quan la policia va ser requerida pel centre d’emergències 112 a la urbanització del Regalón.

Eren les 10 de la nit, quan la policia va rebre diferents telefonades de veïns del Regalón, que preocupats per una trifurca de Josico amb altre vell conegut de la policia, «el Malagita» (per la seua procedència de Màlaga), cridaren a la policia local. No només, presumptament, eren crits i insults, també ganivets i agressions amb la parella del Malagita.

Fins a esta urbanització es desplaçaren agents de la Policia local de Llíria, la guàrdia Civil i el SAMU. Es desconeix, a falta de la investigació, si era una revenja, o una baralla per droga, però en aquells moments, i sempre segons les fons consultades, un dels agents va ser atacat per Josico, que estava fóra de si a causa de la droga: cocaïna, heroïna, alcohol i porros, i va provocar diverses lesions a l’agent. Davant la virulència del comportament de Josito, un dels agents va utilitzar una arma de descàrrega elèctrica sobre Josico per reduir-lo. Per la seua banda, l’entorn de la família de Josico, assenyala que va ser atacat primer a casa de Malagita, i que per tant Josito, ferit, ja no va poder agredir a ningú.

Segons les Forces de Seguretat, no era la primera vegada que en un incident amb Josico, la policia acabava utilitzant el tasser (una arma reglamentària, legal i no mortal, insisteixen les fons consultades per este diari), per la violència d’este veí de Llíria quan està sota els efectes de la droga, que provoca nombrosos incidents als carrers de Llíria.

Una actuació de la policia local de Llíria, que segons afirmen les fons municipals va ser impecable, però que ara ha passat a mans de la Guàrdia Civil, que serà ara qui ha de continuar amb les diligències i investigacions d’este incident. La família per la seua banda, demana justícia a les xarxes socials, i pensa si començar un procés legal per aclarir les causes de la mort i les responsabilitats.

Dimarts nit Josico, va acabar per una fallada multiorgànica a l’UCI de l’hospital de Llíria, en estat crític. Dissabte va passar a mort cerebral i finalment diumenge nit va morir. Farà falta esperar a l’autòpsia que determine la causa de  la mort d’este veí de Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here