Llíria marca, amb 38 graus, la temperatura més alta de tota la Província

Divendres va ser fins ara, el dia més calorós de l’estiu per l’onada de calor que està patint Europa i Espanya. I de tota la Província de València, Llíria va ser el municipi on es va marcar la temperatura més alta junt a Ademús. I és que els termòmetres han aconseguit arribar als 37,2 graus a les 14.00 hores de divendres i encara han pujat fins als 38º una hora després.

Així ho ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la Comunitat Valenciana, que també ha destacat les dades de temperatures de localitats com Xàtiva: 37’9 Turís37.3 Utiel. A la província de Castelló, Atzeneta del Maestrat amb 39’3 va ser la temperatura més alta de tota la Comunitat Valenciana. També amb 35.9 Novelda o els 35.5 de l’Aeroport de València varen marcar temperatures elevades.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha decretat una situació extraordinària i  ha donat consells per superar l’arribada de l’onada de calor  com tindre especial cura amb el sol entre les 12 i les 16 hores o evitar exercicis físics a les hores més caloroses.

Per al cap de setmana, l’AEMET anuncia que el nivell de Preemergència per risc d’incendis forestals és este dissabte extrem a tota la Comunitat Valenciana.  Si veus alguna columna de fum, crida al 112.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here