«De tal Palo tal Astilla», l’expo del Taller d’Artesania de l’EA per recuperar l’essència

Recuperar l’essència que els nostres avantpassats ens han deixat com a llegat, és el punt d’origen de l’Exposició «De tal Palo Tal astilla» que s’exhibeix al forn de la Vila fins al pròxim diumenge. Una exposició transmèdia que naix de la unió de la professora d’artesania de l’Escola d’Adults, Lourdes Riau, la cineasta Ruth Barrachina, i els membres del Taller d’Artesania d’esta escola al llarg del curs 2018-19: Fotos, treballs manuals i un migmetratge ens conviden a Recuperar l’essència dels nostres avantpassats a Llíria.

La mare de Pilar feia, allà pels anys 50, bolillos, el pare de Ramón era cisteller, i la Mare de Paquita feia alpargates. Uns treballs i sobretot una forma de produir que s’han perdut en este món de la globalització. «El lema d’este curso ha sido recuperar la esencia, de todo lo que hemos dejado a un lado por creer que no es útil, cómodo, práctico. A la larga este abandono nos lleva a perder sentido de nuestras raíces y a olvidar aquello que nos hizo felices de pequeñas» ens conta Lourdes Riau, professora d’artesania de l’escola i artífici d’esta exposició.

Una exposició amb fotografies d’una força visual que parlen per si mateix «s’ha volgut mostrar als estudiants de l’Escola d’Adults que participen en el Taller d’Artesania, amb una foto antiga dels seus avantpassats i recuperar així, aquells treballs que se n’han anat perdent. És un homenatge als seus avantpassats que mostren amb orgull a les fotos» afegeix Ruth Barrachina.

Els estudiants del taller d’Artesania (cisteria, restauració de mobles, macramé, punt de ganxo, vidre, patchwork) han participat amb l’exposició dels seus treballs fets al llarg del curs, i dels materials que utilitzen per poder donar a estos objectes artesans, valor. «No solo recuperamos la artesaníasino también el momento en el que aprendimosel olor, el sabor, la luz, el sonidoTambién las frases, el cariñoel amor con el que nos lo trasmitieron» assenyala Riau.

Una recuperació que es completa amb un migmetratge audiovisual que es podrà vore cada vesprada a l’exposició. «Es la fusión y la memoria de estos recuerdos. Un documental del día de la artesanía que celebramos el 26 de mayo, junto a las imágenes rodadas en la Masia Collado Rollo de Olba, Teruel» gravat per Ruth Barrachina, Joan Solaz al so, i guió de Lourdes Riau.

L’exposició romandra oberta totes les vesprades de 18 hores a 20 fins el diumenge 23 de juny. «Hemos querido hacerlo en el Forn de la Vila para recuperar la esencia del pueblo de Llíria» finalitza Lourdes Riau, convidant a tots a que s’acosten al Forn de la Vila per recuperar l’essencia, remarcant que el dia 19, està reservat per persones amb movilitat reduida perque també pugjen gaudir d’esta interessant exposició.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here