Clara Civera: «El nivell d’anglès de l’alumnat de Llíria ha millorat molt»

Fa 4 anys que l’Escola Municipal d’anglès va nàixer a Llíria com a un projecte perquè els xiquets i xiquetes de Llíria pogueren tindre accés a classes d’anglès a preus accessibles. Encara que s’ha convertit en molt més. Parlem amb Clara civera, coordinadora de l’Escola Municipal d’Anglès per saber més de la feina que fan amb l’alumnat del municipi: «El nivell ha augmentat molt en els últims anys».

I tot, a tres dies de l’examen de Cambridge a Llíria que es realitzarà  el 22 de juny, dissabte.

A l’escola Municipal, situada a les aules del Cole Sant Vicent, a les vesprades, acudeixen xiquets de tots els coles de Llíria i dels Instituts. «L’escola va nàixer pels xiquets, després es va ampliar als majors per la necessitat de certificacions pel món laboral. Hi havia molta demanda» assenyala Clara Civera sobre el creixement que s’ha produït a esta escola que ja compta amb més de 200 alumnes del municipi, grans i menuts. «Hi Ha hagut un creixement, per l’interès sobre l’anglès i la necessitat de les certificacions per treballar, com la de Cambridge que és la que prepararem, és la certificació que demanen per treballar a qualsevol part del món.

A més de preparar a l’alumnat per estes proves, s’han convertit en centre examinador d’esta difícil però reputada prova. «Els exàmens es fan a Llíria, els nostres alumnes no s’han de desplaçar, els preparem i s’examinen ací, ara a final de juny» ens explica Clara mentre els alumnes fan una prova simulacre. «Les taxes són elevades, per això fem proves diagnòstiques perquè els alumnes abans de pagar l’examen de juny, sàpiguen quin és el seu nivell» «Fem un seguiment, fem estadístiques, i estem entre el 90% d’aprovats, sobre 35 persones cada any, som una escola xicoteta però amb un alt índex d’aprovat», comenta exigent Clara que és professora d’anglés i coordinadora de l’escola.

A més d’ella, son 3 professores més, «fem col.laboracions en el cole sant Vicent en una aula en anglès, extraescolar per la jornada intensiva, una ludo-aula, a través de jocs i treballs manuals aprenen anglès» ens explica del mètode d’aprenentatge.

-Ha canviat, parlem millor?

-«Ha canviat molt. Jo porte 20 anys de trajectòria professional i no té res a vore. La metodologia i material ha canviat molt, la manera de treballar, cada volta comencen abans a estudiar i es nota, tenen millor nivell. Si comencen en infantil arriben en molt bon nivell. En general d’alumnes i primària i ESO cada volta és més alt».

«Fem moltes activitats: tallers lúdics, a nadal o Halloween tallers, i a final de curs preparem una obra de teatre. L’ajuntament ens ha convidat a participar en el cor de nadal, on cantem una nadala en anglès. Ha estat una experiència molt gratificant per l’alumnat. L’anglès és una ferramenta comunicativa per expressar-se, per això és bo que no només siga a classe, sinó que isca com a llengua viva a la societat, mitjançant tallers lúdics, cançons, obres de teatre. Enguany també farem una però encara no puc avançar res, volem que siga una sorpresa» diu Clara Civera sobre el fi de curs que se celebrarà el 28 de juny al LLar del jubilat. Només ens avança que els xiquets de primària faran un homenatge a la famosa banda britànica «Queen», mentre que els xiquets de l’ESO faran visible la lluita contra l’assetjament escolar amb una obra titulada STOP BULLING.

«Convide a la gent que vinga a conèixer l’escola, s’està fent per totes les mestres un treball excepcional» finalitza esta mestra d’Anglès que ha revolucionat la forma d’aprendre anglès a Llíria des de l’Escola Municipal d’Anglès.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here