PSPV i Compromís-MoVe arriben a un acord «in extremis» per la investidura

Acord in extremis del PSPV-Compromís-MoVe passades les 24.00h.

Poques hores abans de la sessió constitutiva de la XI legislatura de la democràcia (2019-2023) que es celebrarà demà a les 12.30, per fi hi ha fumata blanca: PSPV i Compromís-MoVe han arribat a un acord per  reprendre el Pacte de Ca la Vila de la passada legislatura. També esta nit, l’Assemblea de MoVe, membre de la coalició, ha refrendat l’acord i demà al matí, 10.30 hores, abans de la sessió plenària es signarà l’Acord de Govern a ca la Vila.

«L’Acord de l’Almodí» suposa un Pacte de Govern pels pròxims 4 anys, on es compartiran les regidories i alcaldia al 50%: dos anys Manolo Civera del PSPV i dos anys Joanma Miguel, de CompromisMoVe. Entre les dos formacions, sumarien els 11 regidors de la Majoria Absoluta.
Si no arribaven a un acord, l’alcaldessa haguera sigut Reme Mazzolari, del PP que va ser la llista més votada amb 9 regidors però que governaria en minoria.

Demà dissabte 15 de juny a les 12.30h. a la sala de Plens de l’Ajuntament, la presa de possessió de l’acta dels 21 regidors i regidores i a continuació, els representants del Consistori procediran a l’elecció de la persona que ostentarà l’Alcaldia. Una corporació que estarà conformada per 9 regidors del PP, 6 del PSPV-PSOE, 5 de Compromís-Move i 1 de Ciudadanos tal com varen decidir a les votacions del 26 de maig els veïns i veïnes del municipi.

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here