Les Associacions de Llíria s’uneixen en una plataforma per la diversitat

Dijous a la plaça de Partidors va tindre lloc la festa de la diversitat amb diferents associacions que treballen per la integració a Llíria: El taller Pentagrama, PODEM, el Centre Ocupacional el Prat. Però també estudiants d’Instituts, l’Associació de Dones Musulmanes, ASIS,  el col·lectiu  LGTB, el projecte «Llíria ciutat educadora» i a la Xarxa de Biblioteques Municipals. «I tantes altres que es poden unir si estan interessats« comenta Esperanza Esteso, professora de l’Institut Camp del Túria i una de les impulsores d’esta Plataforma que servirà per unir sinergies en el món de la Integració al municipi.

«Una plataforma ciutadana de gent preocupada per la diversitat en totes les seues facetes, oberta a tot el que vulga col·laborar i treballar per un poble i inclusiu i obert, on ens respectem i enriquim amb la diversitat de l’altre» explica Esperanza.
Eixa va ser la conclusió general de les primeres jornades sobre diversitat que van tindre lloc el dijous 13 de juny en la plaça de Partidors. Una taula redona amb representants d’entitats pertanyents a diversitat funcional, cultural, sexual i familiar de Llíria. Una jornada que es va dur a terme enmig del trànsit del mercat, «perquè el poble ens conega i ens escolte. És difícil respectar el que no es coneix» assenyala Esperanza.

Per això, des de les 9 del matí membres i usuaris de les associacions es donaren cita a Partidors, on van cantar l’himne de la salut mental que va crear Marcel·lí Garcia per la setmana de la salut mental, en col·laboració amb tots els xicons.

Va ser un debat obert on cada persona va poder reivindicar els problemes del grup al qual representa i on la paraula educació va sorgir en quasi totes les intervencions.
Una experiència que vol ser només el principi d’un camí que servisca per crear un món millor a Llíria i on es varen mostar les activitats i tallers que realitzen els usuaris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here