Com haguera sigut Llíria si Cornel·li Nigrí s’haguera convertit en Emperador de Roma?

 L’Edeta Romana va ser l’escenari protagonista d’“Els Orígens”, el primer capítol de la 16a edició d’“Històries Nocturnes: patrimoni, personatges, melodies i bon paladar”. A les Termes Romanes, va tindre lloc una de les sorpreses de la vetlada: l’aparició d’“Els Personatges”, una dramatització teatral a càrrec d’un grup d’actors. Durant esta escena, els fills de Marc Cornel·li Nigrí van fer hipòtesi sobre els canvis que la seua família i la ciutat d’Edeta experimentarien en cas que són pare es convertira en emperador de Roma.

Una iniciativa, organitzada per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Llíria, que va viure divendres la primera de les seues quatre entregues, amb l’assistència de més de 200 persones.

Els participants van recórrer els principals jaciments arqueològics de l’època imperial romana, acompanyats per les narracions del tècnic municipal de Turisme, Vicent Sesé, qui, amb la seua veu, va transportar-los a la Llíria del segle I després de Crist.

En primer lloc, “Els Orígens” va visitar els Mausoleus Romans, on es va posar en valor la importància del món i el ritu funerari per a la ciutadania romana. A continuació, amb la visita al Temple Oracular i les Termes Romanes de Mura, els espectadors es van endinsar en l’art de l’endevinació i en la cultura de l’aigua, en un dels conjunts arquitectònics més singulars de la Hispània Romana.

Històries Nocturnes 2019 continuarà la pròxima setmana amb el capítol “La Màgia”, amb un recorregut per la Lyria Medieval. Degut a l’alta expectació que, any rere any, genera este cicle de visites turístiques, no hi ha places disponibles per a cap dels tres capítols restants.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here