«Troba’t al gran fons de Llíria»: la cançó que transmet en música el que sents quan corres

 

El Club d’Atletisme Edeta presenta la cançó «Troba’t al Gran Fons de Llíria». Una cançó composta pels membres del club sota la direcció artística de Marcel·lí Garcia i interpretada pels músics del club i que s’estrenarà el 15 de juny, dia que se celebrarà la prova d’atletisme més consolidada de Llíria i la Comarca. Parlem amb ells perquè ens conten més d’esta cançó que no et podràs llevar del cap.

«Ja fa temps que el President del Club, Joanma Miguel, ens impulsà a fer una cançó pel Gran Fons. Com sempre cadascú dels membres començà a escriure per què ens agrada el Gran Fons, i què significa córrer per a nosaltres» ens conta Marcel·lí Garcia, músic i membre del club.

Uns 60 membres del club Edeta participarem en la creació de les lletres i Marcel·lí li acaba de donar forma a la lletra i la música. «El Club d’Atletisme Edeta es troba ple de músics de Llíria, que de seguida s’implicaren en esta idea, com Josep León, Vicent Cotanda, Xavi Blesa o Jorge Garcia que hem gravat la música de la cançó» assenyala Marce sobre com va nàixer la cançó «troba’t al Gran fons de Llíria».

« molta «onda», per animar a la gent a eixir a córrer, i gaudir dels companys». comenta Jorge García, membre del club i músic. «Jo sóc vent, clarinet i hem fet amb la trompeta un duo, que dóna molta marxa»

«Col·laborar entre tots i fer sentir allò que passa dins de la carrera, des de l’escalfament fins a reflectir el que sent un corredor: expectació, no saps què fas per ací, ja després arribes a sant Vicent i ja sap que vas cap a Llíria, content. Hem intentat que l’heterogènia del grup es veja a la cançó» comenta Vicent Cotanda.

«Es nota que estàs dins de la carrera, els sentiments que vas tenint, moments que et vens amunt, altres que costa, com passe este tramo?. Com som tots corredors hem intentat expressar en la música el que sents enmig d’una carrera» diu Xavi Blesa.

«Ha estat molt bé el procés de creació, perquè ho hem fet entre tots, posa açò, lleva, mescla i cadascú ha posat el que sentia. Això és el grup. El Club Edeta és esta reunió de gent heterogènia que es reuneix per gaudir i còrrer» comenta Josep León.

«Ens juntarem tots, Xavi se li ocorregué que gravara el bateria de Sva-ters i Sedajazz, José Reillo, i li ho proposàrem i ens va sorprendre però ens contestà que sí, que li agradava la proposta i ha gravat ell. Li ha donat un toc especial. També el Baix elèctric de Josep Maravilla» explica Marce Garcia. «Uns veníem del clàssic, i Xavi li ha donat un punt més rockera» afegeix Jorge en esta xarrada d’amics al Parc de sant Vicent, epicentre del gran Fons de Llíria.

«Les sessions de gravació han estat molt intenses, un dia quan miraren el rellotge estàvem més de 4 hores a l’estudi. Ha estat molt divertit tot el procés, i crec que això es nota. Hem suat gravant, transmetre el que sents a la carrera, estar suant tocant, si no, no arriba a la gent. La idea era estar dins» explica Cotanda.

Tots 4 coincideixen: «La cançó està rodant en el cap, no te la pots llevar. L’emoció de córrer es transmet. És una cançó amb molta força».

 

Gaspar Alcocer, membre del club, ha fet este vídeo que tenim la sort d’estrenar este diumenge a La Veu de Llíria i on mostrem perquè tots puguen tindre la cançó dins el cap el dia del gran Fons, el dia 15 de juny. «És un al·licient més per a esta carrera que ja està consolidada dins el panorama de l’atletisme valencià. És una cançó molt bonica» assenyala content Jorge. «Detallets de cadascú ha fet un tot. Crec que li agradarà a la gent, no només a qui corre, sinó a tot el poble» finalitzen.

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here