La Memòria històrica protagonista de la revista “Lauro: quaderns d’història i societat”

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Llíria ha editat una nova entrega, la número 12, de la revista Lauro: quaderns d’història i societat; que, de nou, permetrà a la ciutadania acostar-se al passat edetà, mitjançant una sèrie d’articles i estudis que capten la realitat local i comarcal, a través d’una anàlisi metodològica i rigorosa

La presentació de la publicació va tindre lloc a la biblioteca l’Almodí de Llíria, amb la presència del regidor de Cultura, Paco García, el director de la revista, Joan Josep Adrià, i els membres del consell de redacció, Josep Maria Jordán i Francesc Rozalén.

 

En esta edició, la revista inclou un dossier de Memòria Històrica, conformat per cinc articles a càrrec de Cristina Escrivà i Victor Benavides, Carlos Sánchez, Paco García, María Agustí i Miquel Fernández, que retraten diferents aspectes del període de la Guerra Civil, com l’educació, l’aeròdrom de Llíria, el patrimoni bèl·lic, la presó franquista del Remei o també el fenomen de la repressió.

Per altra banda, la publicació es completa amb un total de 12 articles de diferent índole redactats per Ricardo Torres, Christian Durá, Carles Asensi, José Antonio Peña, Santiago Vicente, Joana Castillo, Joan Josep Adrià, José Miguel Maícas, Angel Peiró, Josep Maria Jordán, Juan R. Gallego i Josep V. Pitxer, Vicent Sesé, Isabel Faubel i Francisco Marín. A més, es publiquen tres ressenyen literàries de Josep Maria Jordán, Neus Adrià i Isabel Agustí.

Des del 1984, la revista Lauro ha promogut el foment de la investigació local, convertint-se en una de les publicacions de referència en l’àmbit de la divulgació local i comarcal, que ha donat l’oportunitat a investigadors i estudiants d’analitzar i aprofundir en les dimensions socials i històriques de Llíria i el Camp de Túria.  

L’últim número es pot adquirir a la biblioteca l’Almodí de Llíria pel preu de 7 euros.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here