Encontre històric entre Sant Vicent i Sant Miquel al Clarín

Dimarts a la vesprada la gent es va congregar al Raval, i és que s’esperava un encontre molt emotiu. Per primera vegada en la Història del municipi, el patró i el copatró de Llíria, anaven a trobar-se a les portes de la Banda Primitiva, i passarien la nit al vestíbul del Teatre perquè tots els veïns pogueren celebrar els 600 anys de la mort de sant Vicent que se celebren enguany, així com festejar el bicentenari de la Banda civil de Música més antiga d’Espanya: La Primitiva.

Poc abans, els membres de la confraria de Sant Vicent pujaven a sant Miquel on havia passat la nit el copatró, i des d’allí amb la música de la banda Juvenil, es realitzava la Baixà de les dos imatges des del Monestir de Sant Miquel fins al carrer del Clarin, on molts veïns i veïnes esperaven. Molta expectació i fervor a les portes del teatre, ningú es volia perdre esta ocasió especial i que mai s’havia produït a Llíria.

 «Hui hem viscut una vesprada molt especial i històrica amb la visita de les imatges de Sant Miquel i Sant Vicent amb motiu dels 200 anys de la Banda Primitiva» ha manifestat emocionat José Lluís Pérez, president de la banda primitiva, acompanyat per Amadeo Civera president de la Germandat de Sant Miquel, així com Toni Castellano, president de la Confraria de sant Vicent, juntament amb el prior i retors de Llíria. «El poble de Llíria ha eixit al pas dels dos patrons i el carrer del Clarin s’ha omplit per rebre als dos sants, que passaran la nit al nostre teatre» ha finalitzat el President de la Primitiva.

Este dimecres 24 d’abril, en horari de 10 a 14 h i des de les 16.30 h, les portes del teatre del Clarín estaran obertes perquè totes les persones puguen fer la seua visita als patrons. Després tornaran a l’Església de l’Assumpció fins al dia de la Rogativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here