Sant Vicent 2019: Sis segles d’una devoció, un pregó innovador i l’Orquestra Montecarlo

Concert musicals, espectacles de màgia, activitats per a la infància, oci per a totes les edats i els actes religiosos conformen l’àmplia i variada programació d’actes de festa del copatró de Llíria fins al pròxim 5 de maig. I és que enguany se celebra el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer. Per este motiu, les festes vicentines del 2019 commemoraran esta efemèride davall el lema “Sis segles d’una devoció”, que vertebra la programació oferida per l’Ajuntament de Llíria i la Confraria de Sant Vicent Ferrer.  

Un innovador pregó, amb un espectacle lumínic i musical a càrrec de la companyia La Fam, anunciarà l’inici oficial de les festes de Sant Vicent 2019, el pròxim divendres 26 d’abril, a les 20 hores, a la plaça Major. La sorpresa, conjugada amb l’ambientació musical i els efectes especials, captivaran els espectadors, com ja va ocórrer amb els espectacles “Els 12 treballs d’Hèrcules” i “El Miracle de l’Aigua”. Per la seua banda, el president de la Confraria de Sant Vicent, Antonio Castellano, serà l’encarregat enguany de fer el pregó de les festes vicentines.  

L’acte més multitudinari i significatiu de les festes tindrà lloc, el dilluns 29 d’abril, amb la celebració de la tradicional rogativa de Sant Vicent, en què milers de persones peregrinaran, acompanyant la imatge del copatró, fins a l’ermita. Enguany, amb motiu de l’efemèride de l’Any Jubilar, la rogativa partirà des de l’església de la Sang, emulant el recorregut que el pare valencià va realitzar el 30 d’agost del 1410 en la seua visita a Llíria.

Després de l’esmorzar i la missa major, es produirà la benedicció de les aigües i, a continuació, la comitiva tornarà fins a la parròquia de l’Assumpció. En finalitzar la rogativa, la festa i la diversió continuaran a la plaça Major amb l’actuació de l’orquestra La Mundial, que posarà el punt final a la jornada festiva.

El cap de setmana previ a la rogativa tindrà lloc l’esperat Festival de Paelles que, en la seua 22a edició, reunirà a milers de persones al parc de Sant Vicent el diumenge 28 d’abril. En la jornada del dissabte, des de les 23 hores a la plaça Major, l’Orquestra Montecarlo torna a Llíria, després de la seua actuació el Dia de la Rogativa de 2018.

A més, el dissabte 4 de maig, les festes reconvertixen el concert de la vespra de la festa gran, en una nova fusió de la música de banda simfònica amb la música pop, amb el concert que la Banda Primitiva oferirà amb la companyia del grup “Divina’s Lyric Pop”.

A banda dels actes centrals, les festes inclouen una diversa programació d’actes musicals, amb el concert del mític grup local dels anys 60, Los Errantes, el dimecres 1 de maig; el XVI Festival d’Orquestres de pols i pua “Ciutat de Llíria”, el dissabte 4 d’abril; el concert de la banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans, del divendres 3 de maig; o la segona edició del concurs “Este llirià em sona”, el dimarts 30 d’abril.

La màgia també té el seu lloc reservat amb l’actuació del mentalista Toni Pons que, el dijous 2 de maig, promet mantindre el públic pegat en el seu seient, amb el seu espectacle d’hipnosi i mentalisme. I, també, la ciutadania podrà disfrutar de la germanor en el sopar popular que, un any més, omplirà el pavelló Pla de l’Arc, el divendres 3 de maig.

Com cada any, la processó posarà el punt final a les festes en honor a Sant Vicent Ferrer, en la jornada del diumenge 5 de maig.

Segons l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, “estes festes són la culminació de les celebracions de l’Any Jubilar Vicentí, que iniciàrem a l’abril del 2018 i que, pel fort vincle que Llíria manté amb la figura del pare Vicent Ferrer, ens han fet disfrutar amb actes extraordinaris”

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here