Llíria estrena passos de vianants lluminosos amb sensors al carrer Duc de Llíria

L’Ajuntament de Llíria ha instal·lat senyals lluminosos amb sensor de presència de vianants, en quatre passos de vianants del carrer Duc de Llíria. Amb estos dispositius, es millora la seguretat de la ciutadania gràcies a l’increment de la visibilitat, tant nocturna com diürna.

La principal novetat és que estos senyals de vianants a l’ús (triangle blanc sobre fons blau amb una figura humana creuant) tenen incorporats uns sensors de presència que activen els llums LED només quan els ciutadans creuen el pas de vianants.

Segons el regidor d’Obres i Serveis, Francesc Fombuena, “que la llum s’active només quan un vianant entra en la zona d’influència del senyal, permet que l’impacte visual sobre el conductor siga major i que este l’associe a la presència d’un transeünt”.

Els avantatges no afecten únicament la seguretat viària, sinó també al medi ambient, perquè el sistema utilitzat “permet reduir el consum energètic i la contaminació lumínica, ja que l’energia està generada per un panell fotovoltaic” ha explicat l’edil.

De moment, els senyals lumínics s’han situat en quatre passos de vianants del carrer Duc de Llíria, que manquen de regulació mitjançant semàfors i que, a més, formen part dels recorreguts cap als centres escolars. El sistema s’ha instal·lat en els dos passos existents en la intersecció entre els carrers Duc de Llíria i Ausiàs March; també a l’altura del carrer Colón i, finalment, en la intersecció entre el carrer València i el carrer En Projecte núm.9.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here