La Generalitat dóna ajudes directes a les Bandes de Música de Llíria per la promoció de la Comunitat

Des de el Govern de la Genralitat Valenciana s’aprovat otrogar tres ajudes directes a les tres formacions musicals bandístiques de la Ciutat de Llíria: a la Unió Musical, a la Banda Primitiva i a la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans.

A les dos primeres ja està formalitzada la resolució de concessió, mentre que a la tercera es formalitzarà en breu. Es pretén dinamitzar el foment d’activitats d’interès públic, sociocultural y turístic que situen el nom de la Comunitat Valenciana en la esfera nacional i internacional.

Cadascuna d’elles rebrà una ajuda de 10 mil euros per a que esta promoció siga efectiva. Sent que enguany es commemora el Bicentenari de la Primitiva, els 70 anys de la inauguració del nou teatre de la Unió Musical, així com més de 25 anys de la constitució de la primera banda de jubilats de tot l’Estat Espanyol, com és la de la UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans.

Segons el Diputat de Compromís i tinent d’alcalde de Llíria, Paco Garcia Latorre, «des del Govern Valencià ho tenim clar, les nostres bandes y societats musicals són un gran valor que la societat valenciana. Es per això, apunta Garcia, que hem estat treballant conjuntament per a que les Societats Musicals siguen també ambaixadores de la Comunitat».

La Ciutat de Llíria continua innovant i es presenta enguany a formar part de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la modalitat de Música, així com també ha iniciat nous projectes de promoció turística a través de la música i el patrimoni, com és el Festival de Música Antiga DESENLLAÇ (el primer de tota la província de València) i el LLUM Festival (Llíria Universal Music) de músiques del mon. Amb dos emmarcats dins el projecte de Mediterranew Musix de l’Agència Valencia de Turisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here