Setena edició de la Cantata Cantània: 420 xiquets i l’estrena de l’himne

Assaig General

Ja està tot preparat per l’estrena este divendres 12 d’abril al Teatre de la Banda de La Unió de Llíria de la Cantata Cantània «La Nit dels Mals sons». Es tracta de la setena edició d’este projecte on els alumnes de quatre centres de Llíria i quatre de la comarca, es reuneixen a l’escenari per compartir valors i educació a través del cant.

Una edició que deixarà un record per la posteritat: uns 420 cantaires, més xiquets que mai, i una cançó que vol convertir-se en l’himne d’esta experiència musical educativa. Parlem amb Marcel·lí Garcia i Mikel Aizpurua, dos dels coordinadors d’este projecte.

«Portem set anys. Des de fa 4 anys contactàrem en el programa de l’Auditori de Barcelona, Cantania, en el qual participen més de 50.000 xiquets de tot l’estat. Entre ells, més de 420 alumnes de 4 centres de Llíria (CEIP Sant Vicent, CEIP Sant Miquel, CC Santa Ana, CIEM Unió Musical i 4 de la Comarca (CEIP Horta Major  de Vilamarxant, CEIP Castillo del Real de Marines, CRA Alt Carraixet de Gàtova i Olocau i CRA Baix Túria de Domenyo, Gestalgar i Bugarra) de segon i tercer cicle de primària» ens explica Mikel Aizpurua, professor jubilat de música del CEIP Sant Miquel que al costat de Marcel·lí Garcia són dos del grup de mestres que organitzen.

A més del concert, el grup «Cant del Túria» fa a partir dels materials i dels recursos facilitats per l’equip pedagògic de l’Auditori de Barcelona, tallers on el professorat i directors dels cors participants treballem el repertori, la direcció, la veu, la didàctica, etc., així com tota la part logística i escènica durant tot el curs a l’escola fins al dia del concert. Enguany es reuniren a La Salle de Llíria.

«Cada any compositors catalans creen una cantata, com Al bell mig de la terra» que parlava del Mediterrani, fa 3 anys era el «Rambla Llibertat», hem fet altra titulada «50 milions de segons» amb cançons plenament escolars: l’esmorzar, el bulling, els deures, les extraescolars… Enguany va sobre la por i es diu «la Nit dels Malsons«. Tot el món té por, però no sempre és un aspecte negatiu» ens explica Marcel·lí del tema que treballen enguany.

«En aquesta cantata trobem a Lluc, un xiquet de nou anys molt poruc. Ell aprén a conviure amb els seus temors gràcies a una experiència sorprenent la nit abans de marxar de campament. Quan Lluc està a punt d’adormir-se, la Guardiana de la Por entra a la seua habitació per la finestra, i comença un viatge per la por» afegeix Mikel.

 

A més dels Cantaires i cors, també participa el Professorat del Conservatori Professional de Música de Llíria al grup Instrumental. La direcció Musical va a càrrec de José Vicente Escrig, els solistes este any són Ivan Cervera (Lluc adult i xiquet), i Maria Cuenca (Guardiana de la por). I la Direcció Escènica és de l’Associació Cant de Túria.

Seran dos actuacions: al matí pels estudiants dels coles, i a la vesprada faran una actuació per tot el públic que vulga conèixer esta experiència educativa musical, i que a més serà una funció solidària, per portar aliments a Cáritas local. (11.00 h per a públic escolar i a les 19.00 h per a públic familiar).

Este és l’àudio i la lletra per poder cantar tots junts el dia del Concert:

Intro: Veu 1: Ta ta, can ta ta ta ta ta ta Veu 2: Som Cant de túria Veu
3: Hem vingut a cantar avui, hem vingut a cantar ací (bis) Veu 4: Ou yea,
ou ye ye ye
Rap: Cante a mon pare, al meu gos, als meus amics Canta a ma mare
només alçar-me del llit Cante a la cantata, em fa sentir feliç Molt alegre i
molt feliç. ah no, això ja t’ho he dit
També quan estic trist o si estic enamorat Nervis, entusiasmes, no pares
de cantar Cantar és expresar-se, estar emocionat a la dutxa, amb
bicicleta, a la platja o al terrat
Canta, Cant de turia canta Cant de túria riu riu riu. Cant de túria riu (bis)
Creixem cantant al camp de túria Creixem cantant amb amics i
companys
Els mestres:
Cantar i ensenyar ens mola ( ens mola , ens mola) Aprenem i ho passem
bé ( ens mola, ens mola) Valors, somriures i amics ( ens mola, ens mola)
Ens ajuda a ser més feliç (……….., ens mola)
Un llenguatge universal ( sucre i sal) Ens fa plorar i ens fa riure (
aprenem a conviure) Contagiant alegria ( ens mola, ens mola) Tots
agafats de la ma (ens mola)
Creixem cantant ( amb el public)

Els alumnes: La música ens motiva ( ens mola, ens mola) per
aconseguir objectius ( ens mola, ens mola) Juntar-se amb altres
col·legis ( ens mola, ens mola) Ens fa sentir-nos molt vius (….., ens
mola)
Cantar ens ajuda a expresar ( Millor que parlant) Cançons d’allà i d’ací (
fa anys que somiava) El poder estar ací ( ens mola, ens mola) Ara canta
tu amb mi ( ens mola)
Creixem cantant ( amb el public)

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here