El CEIP Sant Vicent es tenyeix de blau per conscienciar sobre l’Autisme

El dos d’abril es celebra el dia internacional de l’Autisme, per tractar de conscienciar sobre l’autisme. Al CEIP Sant Vicent es troba «l’aula de les Flors», única aula CIL de la zona, especialitzada en l’aspectre autista i la seua integració educacional. Per això, cada any, i van tres, quan arriba el mes d’abril, els alumnes, direcció i families bolquen en normalitzar e integrar els alumnes de l’aula de les flor.

«S’ha vist una evolució molt gran» ens explica Amparo Cortés, Cap d’estudis del centre «en estos anys que fem esta setmana d’activitats s’ha notat molt, sobretot entre els alumnes, que estan encantats amb l’aula de les flors i els alumnes que allí hi van. De fet, els alumnes són els que més ho han normalitzat, i els diuen coses, els ajuden. S’ha notat molt esta sensibilització» ens comenta la subdirectora.

Al llarg de la setmana s’ha presentat un llibre de dos mamas de l’aula de les flors, anomenat «Mi amigo tiene autismo« per fer entendre alguns dels comportaments, aleteos, moviments, que tenen les persones que tenen este trastorn. A més, els xiquets han participat en la gimcana anomenada «Posa’t al seu lloc» en la qual cada xiquet i xiqueta experimentarà què és tindre algun tipus de diversitat funcional, han decorat els corredors i l’escola s’ha vestit de blau per una setmana.

Este divendres, com fan cada any, han eixit tots al pati, en samarretes blaves, per recordar les coses que ens uneixen, i malgrat les diferències, som iguals a tots. Per això per acabar la setmana de l’autisme, han cantat tots plegats una cançó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here