El 5 d’abril es commemora els 600 anys de la mort de sant Vicent

El 5 d’abril de 1419 moria Sant Vicent Ferrer a Vannes, França. Amb motiu de la celebració dels 600 anys de la mort del dominic Valencià, la confraria ha preparat una sèrie d’actes per celebrar la devoció al copatró de Llíria dins l’Any Jubilar que hem viscut, i que ja acaba este 29 d’abril del 2019, després de Festes.

 

Per no perdre res d’esta setmana de celebracions per la mort de sant Vicent, mostrem la programació que ha preparat la confraria de sant Vicent per esta data tan especial.

El dijous 4 d’abril a la vesprada, després de l’Eucaristia en l’Assumpció, hi haurà una conferència a càrrec del dominic, i fill de Llíria, D. José Antonio Heredia O.P.

El dia 5 d’abril, dia de la mort del sant, començaran els actes amb un volteig general de campanes i a la Vesprada solemne eucaristia en honor del nostre copatró en el dia que es celebren els 600 anys de la mort. Després de l’eucaristia, pujada del Santíssim Crist de la Sang des de la Parròquia de l’Assumpció a l’església de la Sang.

El Dissabte 6 d’abril a les huit de la vesprada, en la Catedral de Valéncia estrena de lHimne Oficial del VI Centenari i en la Basílica de Sant Vicent (carrer cirilo Amorós) el quadre artístic de la Confraria de Llíria representarà «L’Última Confessió de Sant Vicent».

El Diumenge 7 d’abril les celebracions es traslladen a València: A les sis i mitja de la vesprada Gran Processó del Centenari en la participació de totes les Imatges de Sant Vicent Ferrer de les Associacions així com de la Imatge del Crist de Graus i la Pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats pel següent recorregut: Eixida per la porta dels Apòstols, Pl. Mare de Déu, Cavallers, Tossal, Bosseria, Pl. Taula de Canvis, Pl. del Mercat, Avda Cristina, Sant Vicent, Pl. de la Reina, Mar, Avellanas, Pl. del Palau, Pl. de l’Arquebisbe, Pl. de l’Almoina, finalitzant en l’entrada de la Mare de Déu en la seua Basílica.

Una processó on estaran els membres de la confraria de Llíria i totes les persones que vulguen anar la confraria posa un autobús que eixirà des del col·legi Francisco Llopis a les 17 hores. Si estàs interessat a anar en l’autobús, et pots apuntar a la sagristia de l’Assumpció.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here