Es presenta la Setmana Santa 2019 amb 49 dones en la Confraria de La Sang

foto: Maribel Aisa

El Futur de la Confraria de la Sang està reforçat amb la integració de més de 60 nous confrares, entre les quals destaquen sobretot: les dones, «quasi totes són dones i xiquetes, unes 49, el futur de la Confraria està garantit» comenta Toni Llibrer, president de la Confraria de la Sang en la presentació del llibre de la Setmana Santa 2019 que s’ha celebrat el matí de diumenge en la seu pastoral de l’església de l’Assumpció.

A la presentació del llibre han estat a més dels confrares de La Santíssima Sang, els confrares de los Siervos de la Santísima Virgen de los Dolores,  així com  membres de la Confraria de l’Oració de Jesús en l’Hort i el Sant Calze. Les tres que possessionaran esta setmana Santa a Llíria.

A la presentació del llibre, Toni Llibrer ha recalcat l’interés de les dones per formar part d’esta confraria, que des de l’any passat i primera vegada en la Història, deixa entrar a les dones. «El 25 de febrer de 2018 es va aprovar per Unanimitat l’entrada de dones a la confraria de la Sang. I este 2019, entren 49 dones i xiquetes. Mai en la història de la nostra confraria des de 1570 s’havien incorporat una quantitat tan elevada de membres» ens explica Toni Llibrer.

De fet, al llibre, per primera vegada hi ha dos articles de dos dones que conten la seua experiència: D’una banda Maria Llibrer Taroncher, estudiant d’història de l’Art i Confraressa de la Sang i els Dolors, que parla sobre la iconografia de la imatge del Crist jacent. I Mari Fina Prats, nova confraressa que ja té preparada la vesta per processionar enguany i que ha passat a ser la confraressa de la sang número 758. Ella ha escrit un article intimista sobre els records que tenia de xicoteta quan acompanyava a son pare a estes processions i somiava de poder ser part d’esta confraria.

A més, a la presentació s’ha donat notícies sobre la reforma del sepulcre, al prestigiós taller de Salmeron, on també es va rehabilitar el crist de Medinaceli i altres figures representatives de l’art religiós espanyol.

El Sepulcre tornarà a Llíria el pròxim 6 d’abril, perquè estiga tot preparat per les processions i La Veu de Llíria donarà complida informació sobre la seua restauració, així com la programació de les tres confraries per esta setmana santa 2019 a Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here