Paco Ibáñez: «El diluvio és una obra plena d’humor. Si no el Vaticano ens tancaria»

El Grup de Teatre de Sant Francés estrena dia 6 d’abril el musical «El Diluvio que Viene» al Teatre de la Banda Primitiva. Una obra plena d’humor on els actors i el coro canten en directe. Ens colem en l’assaig final per parlar amb el director Paco Ibánez, sobre esta obra: «Està plena d’humor, si no el Vaticano ens tancaria».

Fa un any que començaren en un càsting per posar en marxa este projecte, encara que en el cap del director, Paco ibañez, feia molts anys que anava gestant-se «l’he vist en Madrid i en un teatre de València. Em va impactar i sempre vaig pensar que la volia fer a Llíria» assenyala Ibáñez dels orígens del projecte.

«És un muntatge molt complicat i a mi m’agrada fer les coses bé. És una obra per fer en un teatre gran, l’estructura de l’arca tindrà 5 o 6 metres d’alçària i l’amplada del decorat que hem fet, té 12 metres». Estem 3 setmanes soldant, cavil·lant com si fórem enginyers, per fer l’estructura«

Paco va començar al Carliste el grup Adhoc, «després me n’aní a la mili. Duguí els Play-Backs, no es coneixien a Llíria i estrenàrem a la Plaça. Després férem Jesucristo SuperStar, que va ser un èxit super espectacle. Ara el Play back ja està més passat, ara el repte és cantar en directe» diu sobre el nou repte que té.

«Per aconseguir la música hem buscat i buscat fins a Valladolid, la partitura la va traure una dona de Llíria que viu a Itàlia, perquè l’obra es italiana. Amb la partitura hem fet arreglos» ens explica Paco de tot el procés de creació d’esta superproducció que estan preparant.

Més de 24 persones damunt de l’escenari de la fusió del grup de Teatre del Clarin i el de Sant Francesc. «És una companyia més dinàmica i ens ha donat la llibertat de fer esta obra, perquè l’obra és un poquet picant, parla de la sexualitat d’un retor en plan comèdia, no sé si el Vaticano ens dirà alguna cosa», comenta amb humor Paco Ibáñez.

El Diluvio que viene és una comèdia-musical en dos actes estrenada en Itàlia en 1974. És un musical creat per Pietro Garinei i Sandro Giovanni, que adapta la novel·la After me the delugede David Forest. Conta la història de Silvestre, el sacerdot d’una xicoteta aldea, que rep l’encàrrec de construir una arca, quan Déu li comunica que pensa enviar un segon Diluvi Universal.

«Els diria que no deixen passar una oportunitat així, en un Teatre com el del Clarin, una obra d’esta qualitat feta per la gent del poble i per al poble. És una passada« finalitza mentre convida a tots a la representació que tindrà lloc al Teatre banda primitiva el dia 6 i 7 d’abril.

Les entrades es poden comprar a un preu de 10€ a la secretaria de la Banda Primitiva de dilluns  divendres.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here