Vicentica i Toni, 50 anys fent bunyols de carabassa. «És una tradició»

Vicentica amb 83 i Toni amb 86 anys són un matrimoni de Llíria que duen més de 50 anys mantenint la tradició de fer bunyols el dia de Sant Josep. Ell porta l’ingredient bàsic, la Carabassa, de l’horta i ella manté la forma de fer-ho que va apendre de sa mare. Un equip que s’hi ha mantes al llarg del temps i que ha aconseguit el rècord de fer uns 300 bunyols pel dia 19 que han repartit entre els veïnats i familiars. La seua néta, orgullosa, ens conta esta història.
Sa mare ja en feia i mirant-la tots els anys aprengué i així poder seguir la tradició.
Toni era agricultor i tenia una horta on collia les carabasses per als bunyols, ja que el més important en aquest dolç és la carabassa.Cada any Vicentica amb l’ajuda de Toni fan avui 19 de març al voltant de 300 bunyols, els quals repartix entre la família i el veïnat i la resta per a ells. Alguns nets i nebots van de bon matí a menjar-ne amb xocolate resen fets.La carabassa la bull el dia d’abans i el 19 de març a les 5 del matí s’alcen per a preparar la pasta, i començar a fer els bunyols.

Vicentica: «fer dolç sempre ha sigut una tradició. En cada època de l’any feia algun tipo de dolç: puxetes panquemaos, congrets. El dia 19 de març faig els bunyols i per més anys q puga seguir fent».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here