La Setmana de la Memòria Històrica se celebrarà del 21 al 28 de març

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Llíria ha organitzat una sèrie d’activitats per a commemorar el Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana. El municipi edetà es va sumar, per primera vegada, el 2018 a esta jornada i per a enguany ha programat una Setmana de la Memòria Històrica.

 

Els actes començaran dijous que ve 21 de març amb la inauguració de l’exposició itinerant de la Diputació de València, “No tindreu pau després de la guerra”. Esta mostra, sobre la repressió franquista a València i realitzada per la Universitat de València, es podrà visitar fins al pròxim 31 de març a l’edifici Multiusos.

 

Les activitats continuaran amb la projecció de dos documentals. El 23 de març es podrà vore al teatre de la Unió Musical “El silencio de los otros”, premi Goya a la millor pel·lícula documental i premi del públic del Festival de Berlín. La pel·lícula, dirigida per Almudena Carracedo i Robert Bahar, revela la lluita silenciada de les víctimes del franquisme que continuen buscant justícia fins als nostres dies.

Igualment, el 26 de març es projectarà al Multiusos el documental “Fills del silenci”, una producció de la Diputació dirigida per Rosa Brines que retrata l’impacte del franquisme en la societat valenciana.

Els actes de la Setmana Històrica 2019 conclouran amb un acte institucional de reconeixement als exiliats de Llíria que se celebrarà a Ca la Vila el 28 de març, Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana.

El regidor de Cultura i Memòria Històrica, Paco García, ha assenyalat que amb estes jornades “volem recordar el nostre passat però fonamentalment oferir un merescut acte de reparació pública i justícia a totes aquelles víctimes i persones exiliades en aquells anys negres de la nostra història”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here