La Falla Avinguda dels Furs es queda sense monument: l’artista faller els deixa tirats

Ha tornat a passar: Un artista Faller deixa sense acabar una falla a Llíria. Esta vegada ha estat la Falla avinguda dels Furs qui no podrà Plantar la seua falla perquè l’artista faller els ha deixat sense acabar l’estructura i els ninots de la falla «ens ha deixat sense acabar a nosaltres i a tres falles més» ens conten amb desànim des de la comissió dels Furs. De fet, ja han avisat que no participaran en la Competició Oficial de les Falles de Llíria.

Una mala notícia que malgrat que la confirmaren ahir a la vesprada, ja es veia vindre «Duguem un mes baixant cada setmana a vore com va, i sempre ens donaven llargues, fins que hem arribat al moment de la Plantà i està sense acabar» comenten sobre l’artista faller que és d’Alcasser, i s’anomena Vicent Llácer. Un artista que era la primera vegada que treballava per esta comissió, «l’elegirem perquè treballa a la manera tradicional, com som una falla xicoteta pensarem a fer-la com sempre es feia, no de suro, sinó de fusta» explica el president davant la situació que s’han trobat, «casi ganas de llorar» afegeix trist el president.

Este matí de dijous, membres de la Comissió, s’han desplaçat fins allí per recuperar els ninots que intentaran acabar ells mateixos, pintant. «Pensem organitzar-mos i pintar-la entre tots els falleros. És el millor que hem tret d’açó, la unió entre tots els fallers» ha manifestat el president.

Però el principal problema és el ninot principal que anava a arribar fins a 8 metres d’alçària i no està fet. Ara intentaran posar el llibre en terra i sobre ell, el llop assegut, este és l’objectiu dels fallers estos dos dies que queden fins la Plantà. «La base del ninot central no està acabada, per això pensem que no podrem plantar, si no compleix totes les mesures de seguretat, no plantarem, i els deixarem en terra, no siga que passe alguna cosa, i damunt es provoque un incident. He de mirar que complisca totes les mesures de seguretat, però la idea que tenim és intentar-ho sobre l’estructura del llibre» ens explica Juanjo, el President de la Falla Avinguda dels Furs davant este contratemps. De moment volem intentar fer el llibre en terra i sobre ell posar el llop assegut» explica mentres intenten sobreposar-se a este colp i es donen forces entre tots els falleros que han acudit a ajudar a descarregar els pocs ninots que han pogut recuperar encara que sense acabar de pintar.

«De totes maneres, fins al dia 16 que està estipulat al contracte, no podem fer res, però estem pensant denunciar-lo per incompliment de contracte, no hi ha dret» es queixen des d’esta comissió que amb tanta il·lusió havien preparat les Falles 2019. Segons ens han explicat «l’artista està malalt, té depressió i per això no ha pogut acabar. Volem creure en la bona fe de les persones, però…»

No és la primera vegada que a Llíria patim la fugida d’un artista faller. La Falla Plaça major i voltants va patir l’any passat una situació pareguda, on l’artista faller va fer fugida sense acabar la seua falla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here