NouSons, joves compositors i col.loqui sobre els nous plans d’estudis musicals del segle XXI

Este dijous a les 16 hores, els joves compositors puguen a escena en el Conversatori de música de Llíria. Es tracta del projecte «NouSons». Vols saber més d’este projecte? Ells mateix ens ho conten:

«Som un grup de jóvens compositors que tenim un projecte didàctic-musical entre mans i ens agradaria que tinguera una màxima difusió, ja que pensem que és una reivindicació musical necessària per a la gent més jove que cursa el grau professional de música»

El projecte s’anomena «nouSons«, té com a finalitat ensenyar als més jóvens una visió renovada de com es plantegen els nous plans d’estudis musicals del segle XXI. Mostrem el desenvolupament de totes les especialitats musicals en general i en particular l’especialitat de composició oferint l’oportunitat a nous compositors de donar-se a conéixer i presentar les seues noves creacions».

 

Va dirigit, principalment, a músics estudiants que cursen el grau professional i deuen decidir si volen seguir amb la música o no i, en el cas que això siga un si, cap a on poden dirigir la seua carrera musical. Però també va dirigit al públic en general, perquè valoren la música i l’esforç que du l’estudi d’aquest art i la dedicació i temps que du la seua creació.


Així, la nostra proposta parteix de dues activitats paral·leles, per una part un concert didàctic on es presenten nou obres («nouSons«) de jóvens compositors amb diferents estils i, per altra banda, s’ofereix un xicotet col·loqui amb professionals de diferents especialitats on el públic els podrà formular preguntes relacionades amb qualsevol cosa que hi haja sorgit a l’esdeveniment. A més presentarem diferents curtmetratges amb música original dels diferents compositors!

 
La nostra idea és expandir el projecte i per exemple, pròximament, ens agradaria organitzar un concert amb orquestra o banda i amb estrenes de companys, compositors i compositores, d’altres llocs. També creguem que amb aquest moviment podem donar un poc més de visibilitat a companyes que es dediquen al món de la música. Compositores, directores, sonòlogues, pedagoges, directores de curtmetratges…
Ens agradaria poder conscienciar a la gent des de menuts a escoltar música nova, a consumir música de nous compositors, donar a conéixer diferents estils de música «clàssica», donar a conéixer diferents rames que hi poden trobar al superior de música, que no sols existeix la interpretació… Creguem que necessitem informar i donar una espenta als conservatoris professionals de música perquè animen als més jóvens a seguir el camí de la música. Per això creem nouSons.
Per últim, volem senyalar que és el segon any que realitzem aquest esdeveniment i, aquest any, comptem amb el suport de l’Ajuntament de Llíria i del Conservatori Professional de Música de Llíria.

Per tant, podem confirmar que l’acte tindrà lloc el 7 de març del 2019, dijous a les 16.00 h a l’auditori del Conservatori Professional de Música de Llíria.
Ja tenim cobertes totes les xarxes i ens agradaría que ens ajudareu i així acoseguir una major difusió perquè arribe a la majoria de jóvens músics possibles. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here