El CEIP Sant Vicent visualitza a les dones pioneres de la ciència i la cultura

El CEIP Sant Vicent ha desenvolupat diferents activitats per celebrar la Setmana de la Dona. Esta és l’experiència d’un col·legi que ha treballat per visualitzar a les dones pioneres i el vídeo que han realitzat amb els alumnes:

«Durant aquesta setmana al centre hem estat treballant per tal de donar visibilitat a les dones en diferents àmbits al llarg de la història. Cada cicle ha fet treballs sobre les dones però acotant temàtiques concretes com: les ciències, la literatura, la cultura, l’esport, l’art, els drets civils, etc. Ha sigut un treball en el que ha participat tota la comunitat ja que les famílies han col·laborat activament des de casa ajudant els seus fills/es a fer la investigació.

«Després cada aula i cada cicle ha compartit els resultats dels seus treballs amb l’alumnat de classe, en un primer moment, però l’activitat més motivadora ha sigut l’intercanvi entre cursos on l’alumnat de cada classe ha anat a altres nivells a explicar els seus treballs, aportant informació als companys/es sobre el que havien preparat. L’alumnat de cursos inferiors ha anat als cursos superiors a explicar els seus panells, i al mateix temps l’alumnat més major ha compartit els seus treballs amb l’alumnat més menut. Com a resultat, cada classe exposava els seus panells a quatre classes diferents i rebia l’exposició d’altres quatre. Han estat dos dies molt intensos i diferents on hem compartit aquest espai transformador de visibilització del treball d’unes dones pioneres als seus camps».

Ha sigut una experiència on han abundat les interaccions entre alumnat de diferents edats, on entre totes i tots s’han enriquit amb informació sobre les dones importants en la societat, en diferents etapes de la història i en diferents àmbits.

Hem perseguit en tot moment: altes expectatives, transformació de la societat, interaccions, participació de la comunitat que són els principis que defineixen, entre altres, el nostre treball diari al centre».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here