S’aprova l’últim pressupost d’esta legislatura que ascendeix a 20 milions d’euros

El ple de Llíria ha aprovat este matí el pressupost municipal per al present exercici, que ascendirà a 20.027.094 euros. Els comptes públics han comptat amb els vots favorables dels grups PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede, en contra del PP i l’abstenció de la regidora no adscrita Isabel Aigües.

El regidor d’Hisenda, Ferran Pina, ha assenyalat que estos pressupostos de 2019 “continuen les línies fonamentals dels tres anteriors, centrades en la creació d’ocupació i que han permés reduir, en la present legislatura, la taxa d’atur en un 30%, així com el compromís de no augmentar la pressió fiscal sobre les famílies de Llíria”.

Per la seua banda, el Grup Municipal del Partit Popular de Llíria ha rebutjat els pressupostos de 2019 presentats pel Govern de Manolo Civera perquè generen “inestabilitat” i “paralitzen” el progrés de Llíria. Així ho ha assegurat el portaveu popular José Ricardo Escobedo, qui hi ha assenyalat que estos comptes “una vegada més arriben tard i mal”, ja que el pressupost general havia d’estar aprovat definitivament abans del 31 de desembre de 2018.

Paco Garcia, de Compromís-MovE ha donat suport als pressupost als quals ha definit com els pressuposts de la reactivació econòmica, industrial i laboral. També ha destacat les inversions en educació, cultura i patrimoni.

Més de 1,6 mil. € en inversions

De fet, pel que fa a les inversions, el pressupost contempla 1’6 milions d’euros en el capítol d’inversions: urbanització dels vials i els treballs arqueològics on se situaran els nous centres de Mura; la millora de les instal·lacions del CEIP Sant Miquel i els instituts Camp de Túria i Laurona, amb una inversió de 450.000 euros a través del Pla Edificant; i la construcció del tercer col·legi públic de Llíria i el nou IES Camp de Túria, projectes valorats en més de 15 milions d’euros. També es realitzarà una inversió superior als 1,1 milions d’euros, en la recuperació de patrimoni històric, amb intervencions en els Trulls de Daüd, el Pont del Vidre i les Termes romanes de Mura.

Ferran Pina, per la seua part, ha recordat que en la present legislatura portem dedicats 5,4 milions d’euros a plans d’ocupació i formació, als quals caldrà sumar dos nous tallers d’ocupació previstos per a enguany». La inversió en estos programes ha crescut un 610% des de 2015 i ha beneficiat a 660 persones. També ha tingut paraules per Carrasses «té ocupat ja més del 30% de la seua superfície, i han generat unes ofertes d’ocupabilitat de quasi 700 llocs de treball i un focus d’atracció per a altres companyies».

José Ricardo Escobedo ha lamentat quant al capítol VI, «la incapacitat del Govern de Civera de gestionar les inversions». Escobedo també ha criticat que els proveïdors de l’Ajuntament continuen sense cobrar, «Algunes bosses de vinculació resultaran insuficients, atés que l’obligacions pendents de pagament en l’exercici anterior és superior en molts casos al pressupost inicialment previst. Esta circumstància ve provocada per la ralentització en la firma de les conformitats de les factures dels departaments gestors. És a dir, hi ha factures de l’any passat que per no haver-se tramitat no s’han pogut aplicar al pressupost 2018 i, per tant, els proveïdors, molts de Llíria, no han cobrat el treball realitzat», hi ha assenyalat el dirigent popular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here