El premi ‘Gratia Maximilla’ per una dona agricultora de Llíria: Concepción Martín Peñarrocha

Fa pocs dies contàvem els projectes de tres dones agricultores que intente reivindicar el camp. El dimarts, l’Ajuntament de Llíria s’unia a este reconeixement a les dones del sector agrícola i donava, dins els actes del 8 de març on se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el premi ‘Gratia Maximilla’ a Concepción Martín Peñarrocha, per la seua llarga trajectòria com a professional del sector agrícola. 

Concepción Martín porta tota una vida dedicada al món del camp, en un sector majoritàriament masculí, no sols com a ofici, sinó també com a afició perquè, a pesar d’estar ja jubilada, continua acudint a l’horta dia a dia.

Durant la seua dilatada trajectòria, s’ha encarregat de realitzar totes les tasques relacionades amb la producció, ampliant la seua formació amb cursos de degoteig, el maneig de les màquines i vehicles agrícoles i la renovació constant en els sistemes de venda dels productes agrícoles.

Guanyadores dels concursos de cartells i fotografia

Durant el mateix acte, on han estat l’alcalde Manolo Civera i les regidores de l’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives Mª Cruz García i Vallivana Murgui,  també s’ha entregat els guardons dels concursos de cartells i fotografia que l’Àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives organitza amb motiu del 8 de març. En esta edició s’han presentat un total de 56 treballs entre els diferents certàmens.

Pel que fa al XIX Concurs de Cartells les persones guanyadores en la modalitat A, per a participants de fins a 16 anys, han sigut Miriam Royo Salas, en la categoria Primera amb l’obra “Esto no debería suceder”; i David Paredes Rodríguez, en la categoria Local, pel seu treball “La mujer ayuda al mundo”. En la modalitat B, per a persones majors de 16 anys, els guardonats han sigut María del Carmen Sanchís Belda i Francisco Andrés Boquera Sanz, en la categoria Primera i Local, respectivament, amb els treballs “Trenca Sostres” i “La força de la diversitat”.

Per altra banda, en el XIII Concurs de Fotografia, el jurat ha reconegut el treball “Activa-Creativa-Transformadora” de Rosa María Fernández Gallardo, amb el premi en la categoria Primera; i “Mare Terra” de Claudio Favio Treglia, en la categoria Local.  

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here