Llíria dóna suport a que les Societats Musicals aspiren al Premi Princesa d’Astúries

La capital del Camp del Túria dóna suport a que les Societats Musicals aspiren al Premi Princesa d’Astúries, una iniciativa en què treballa la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Així ho ha anunciat la regidora del Grup Municipal del Partit Popular en l’Ajuntament de Llíria, Asunción Subiela, qui ha defés en el ple esta proposta a què s’han adherit tots els grups municipals.

En este sentit, la dirigent popular ha subratllat que “Llíria és la ciutat de la música, bressol de grans professionals de l’àmbit musical, compta amb dos grans societats musicals centenàries i amb la primera banda de música composta per persones majors d’Espanya” i ha afegit que “no només té una riquesa bandística indiscutible sinó que també compta amb les rondalles El Plectre El Micalet i l’Agrupació Musical Edetana Vicente Giménez”.

L’edila popular ha explicat que “presentem esta iniciativa perquè siga Llíria, la ciutat de la música, un dels primers municipis a mostrar el suport a este repte en què tant està treballant la FSMCV” alhora que ha destacat que “les Societats Musicals han contribuït no sols a la nostra cultura, la cohesió social, l’ocupació i l’economia sinó també a la nostra forma de ser com a poble valencià”.

En l’acord, també es demana que l’Ajuntament de Llíria sol·licite a la Generalitat que inicie conversacions amb FSMCV i es pose a la seua disposició en tot allò que necessite per a impulsar la candidatura de les Societats Musicals als Premis Princesa d’Astúries de les Arts, una de les distincions de major reconeixement en l’àmbit cultural.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here