Un fum d’históries, el llibre que naix de guanyar el Pascual Enguidanos

José Miguel Maicas és arquitecte, mestre del Francisco Llopis i guanyador del IV Certamen Literari de Ciència-ficció «Pascual Enguídanos – George White» que va desvetllar els seus guanyadors al setembre. Ara, este professor ens torna a sorprendre amb un nou repte aconseguit: publicar el seu primer llibre, Un fum d’Històries, amb 15 contes als quals ha anat donant vida al llarg de tres anys. Parlem amb ell per conèixer més d’este llibre i del procés de creació.

A setembre del 2018 es coneixien els guanyadors del Premi literari de ciència-ficció, «Pascual Enguidanos«. Entre més de 100 candidats, el premi en modalitat de llengua valenciana era pel mestre de Llíria i col·laborador de La Veu de Llíria, José Miguel Maicas pel seu relat «Sobre el nivell del mar». «Vaig escriure un relat curt per a la segona edició d’este certamen, però no vaig guanyar. De totes maneres, jo continuava escrivint cada edició del certamen, fins que a la quarta, em varen cridar i m’anunciaran que havia guanyat. Va ser una emoció molt gran, una recompensa al treball fet» ens conta este mestre del Francisco Llopis.

«Este premi em va donar forces i vaig pensar: si he guanyat entre tants, no estarà tan malament. Així que vaig recollir els contes que ja tenia i vaig escriure altres de nous amb molta il·lusió, quasi no podia parar d’escriure fins que ha nascut este llibre» ens comenta este mestre i escriptor sobre «Un fum d’Històries» on recull 15 dels seus contes.

Uns contes que tracten temes de ciència-ficció però també d’altres «Hi ha de tot, de l’espai, de ciència-ficció, d’actualitat i de canvis en la història: com canviaria si hagueren ocorregut d’altra manera els esdeveniments històrics. De com la vida a vegades et du a l’abisme, i com alçar-se quan et donen algun colp, si has fet alguna cosa mal, si t’has de conformar o està en la teua mà canviar» ens explica en la seua vessant més educativa de mestre. I és que este llibre està pensat per un públic de 12 anys «per amunt» assenyala l’autor que també ha dissenyat la portada del llibre «un dia vaig vore a la meua filla pintant i em va fer gràcia i vaig crear un muntatge al Photoshop, crec que ells són el futur i és fonamental la seua educació, i la literatura és una part fonamental».

Dos dels contes que apareixen al llibre, «Posa un zombi a la teua vida» i «Nit de Festa» els va donar a conèixer Maicas a La Veu de Llíria.

El pròxim dia 8 de febrer a les 18 hores, l’autor farà la presentació d’este llibre de contes a ca La Vila on es podran acudir tots els lectors del municipi interessat i adquirir este llibre. A més, La Veu de Llíria sortejarà un dels exemplars que Jose Miguel Maicas ha volgut donar a este mitja on col·labora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here