Es reurbanitzarà la zona dels Trulls de Daüd

L’Ajuntament de Llíria executarà al 2019 el projecte de restauració dels cellers coneguts com els Trulls de Daüd. Cal recordar que des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni es va tramitar ara fa un any la sol·licitud per a poder concórrer a les ajudes europees dels Fons PO FEDER,  destinats a la recuperació del patrimoni local valencià. Així, la capital del Camp de Túria va ser beneficiària d’una subvenció per a poder realitzar la rehabilitació i posada en valor dels Trulls de Daüd.

 

L’actuació suposarà una inversió de 203.194 euros i està previst que les obres d’intervenció s’inicien en el primer semestre d’enguany.

L’edil de Patrimoni, Paco García, ha explicat que el projecte “preveu la rehabilitació i, especialment, la consolidació d’este edifici de planta trapezoidal en dues altures que, actualment, es troba en risc de sostenibilitat”.

En este sentit, els treballs se centraran en l’eliminació d’elements impropis de l’immoble per a, posteriorment, realitzar accions de reparació de la coberta i altres elements. A més, està prevista la construcció d’un nou accés a la segona planta, millorant l’accessibilitat, i, finalment, la reurbanització de la zona que permetrà la integració de l’edifici amb el seu entorn urbà.

 

Per a García, “esta legislatura ha suposat un fort impuls a la promoció cultural i turística del municipi, recuperant espais i immobles que han sigut adquirits pel municipi, encara que estava pendent la seua rehabilitació per a l’ús públic i social dels ciutadans de Llíria”.

 

A més, al 2019 es durà a terme els projectes de recuperació i posada en valor del Santuari Oracular i Termes Romanes de Mura, el Castellet de Bernabé i la muralla i torre del Pont del Vidre, obres que en el seu conjunt suposaran una inversió, en patrimoni històric, superior al 1,1 milió d’euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here